RUG steunt protest tegen bezuinigingen, cvb is er mogelijk ook bij

De RUG moedigt medewerkers en studenten aan de komende weken naar landelijke demonstraties tegen de miljardenbezuiniging op het hoger onderwijs te gaan. Het college van bestuur (cvb) wil er zelf ook bij zijn.

Het cvb hoopt aan te kunnen sluiten bij de protestdag van 14 november in Utrecht. Daar houden de Algemene Onderwijsbond (AOb) en WOinActie ‘s middags een protestmars door de stad. Volgens RUG-woordvoerder Anja Hulshof is de intentie om te gaan er zeker, maar hangt het nog van de agenda’s af. 

De RUG heeft de op 14 november geplande besturendag – waarop de impact van de bezuinigingen met alle RUG-bestuurders besproken zou worden – in ieder geval verplaatst, zodat ook andere bestuurders de kans hebben om te gaan. 

Vrijgesteld van werk

Medewerkers die naar het protest willen, zijn die dag door de RUG vrijgesteld van werk. Voorwaarde is wel dat geplande werkzaamheden op een ander moment alsnog doorgaan. Medewerkers moeten met hun leidinggevende bespreken wat de mogelijkheden zijn, zodat onderwijs en de normale bedrijfsvoering niet te veel worden verstoord.

Wie naar de demonstraties gaat, moet zelf de reiskosten naar Utrecht betalen. Medewerkers die lid zijn van de vakbond, kunnen via hun bond een reiskostenvergoeding krijgen.

Tentamens gaan door

Vrijdag 18 oktober protesteren studenten op initiatief van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) in Den Haag voor een betere financiële positie voor studenten. De RUG stimuleert studenten ook om hier bij te zijn, al gaan geplande tentamens en toetsen gewoon door.

De RUG raadt studenten die vrijdag naar Den Haag willen aan om het missen van colleges met hun docenten te bespreken. De RUG vraagt aan docenten om met hun studenten mee te denken en hen de mogelijkheid te bieden om bij het protest aanwezig te zijn.

Lees ook:

4 REACTIES

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties