Op stap met: Sean | In de filmhemel bij de Forumbioscoop

Er is zoveel te doen in Groningen, dat je eigenlijk een gids nodig hebt die je vertelt waar je echt ab-so-luut naartoe moet. De student-redacteuren van UKrant slaan hun culturele agenda weer voor je open. Wat is hun favoriete hangout en wat mag je zeker niet missen?

Hangout: Forumbioscoop

Als iemand die op de voet volgt wat er in Hollywood gebeurt, ga ik natuurlijk ook af en toe naar de bioscoop. Dat kan een onvergetelijke ervaring zijn: het uitgelaten publiek in de grootste zaal van Pathé tijdens de openingsavond van Avengers: Endgame zal me altijd bijblijven.

Maar hoewel bioscoopketens een prima plek zijn voor dit soort evenementen, is het filmtheater van het Forum een veel gezelliger alternatief. Met maar vijf zalen is het er rustiger, relaxter en sfeervoller: een verademing na die commerciële bioscopen voor de grote massa.

Op de vijfde verdieping van het Forum vind je het Camera Café, een aangename plek om even wat te drinken voor en na een filmvertoning. De makkelijke stoelen moedigen aan om nog even te blijven hangen, met elkaar te kletsen en na te praten over de film. Het voelt meer als een echt uitstapje.

De makkelijke stoelen moedigen aan om nog even te blijven hangen en na te praten over de film

In plaats van de bekende nieuwe films te programmeren, biedt het Forum vaak kleinere films aan die kans maken op een Oscar. Zo zag ik er laatst de duistere tragikomedie The Banshees of Inisherin, gefilmd op het Ierse eiland waar mijn vader is opgegroeid, en ook de instant-klassieker The Holdovers, een komisch drama, nog voordat ze overal te zien waren.

Ze vertonen ook vaak klassiekers zoals Orson Welles’ F for Fake en er wordt van alles georganiseerd, van filmfestivals – binnenkort Framed X Kaboom Anime – tot een openluchtbioscoop en een filmdiner. Dat laatste heb ik nog nooit gedaan, maar het lijkt me erg leuk om eten geserveerd te krijgen dat bij een bepaalde film past.

De bioscoop was een week gesloten, maar nu kun je er weer terecht. Ik kan niet wachten om Snowpiercer van Parasite-regisseur Bong Joon-ho en anime-klassieker Cowboy Bebop voor de eerste keer op het grote scherm te gaan kijken!

Forumbioscoop
Nieuwe Markt 1
Dagelijks geopend

Waar je mij kunt vinden de komende weken

Plato

Mijn platencollectie is nodig toe aan een nieuwe toevoeging, dus ik ga deze week bij Plato op jacht naar een nieuwe plaat van Lauryn Hill, John Coltrane, D’Angelo of Eartha Kitt. Ik kan iedereen aanraden om even door de enorme collectie muziek te neuzen in deze geweldige zaak!

Groninger Museumnacht 
Wanneer: 21 september, 19-1 uur
Prijs: €12,50

Deze zaterdagavond kun je alle musea in Groningen bezoeken voor maar €12.50! In het buitenland ga ik graag naar musea, maar ik moet toegeven dat ik er in mijn eigen stad nog maar weinig bezocht heb. Dit is de perfecte gelegenheid om via de nieuwe Regenboog Route diverse tentoonstellingen te bekijken, maar er zijn ook allerlei speciale evenementen en workshops waar je aan mee kunt doen.

Kattencafé Op z’n Kop
Wanneer: dagelijks van 11-18 uur
Prijs: Ma-vrij €1,50, weekends €3,00 

Op aanraden van mijn zus, die erg van katten houdt en ook van dit café, ga ik naar Op z’n Kop. Hier kun je lekker lunchen in het gezelschap van een stel pluizige vrienden: purr-fect!

SPOT Oosterpoort | New Purple Celebration: The Music of Prince
Wanneer: 25 september, 20.30 uur
Prijs: €28,10

Acht ja na de dood van His Royal Badness zal ik Prince eer betonen door naar naar New Purple Celebration: The Music of Prince te gaan in the Oosterpoort. Hoewel ze zijn hoge niveau vast niet bereiken, ga ik lekker los op een live versie van zijn muziek door deze Britse coverband. Het is alleen jammer dat ik nooit bij een van zijn eigen concerten heb kunnen zijn.

Pathé | Joker: Folie à Deux
Wanneer: 3 oktober, 20 uur
Prijs: €13,00

Ik ben dol op het Forum, maar voor blockbusters zoals het langverwachte vervolg op Joker uit 2019 moet je toch echt in de grootste zaal van de grootste bioscoop zijn. Hoewel ik gemengde gevoelens heb over het eerste deel, ben ik toch heel benieuwd wat deze muzikale versie van the Joker met Lady Gaga gaat brengen.

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties