Waarom elektrisch rijden in 2024?

Elektrisch rijden zit enorm in de lift. Steeds meer automobilisten overwegen om over te stappen op een elektrische auto. Toch is die overgang best wel spannend. Vergelijk het maar eens met de tijd waarin de automatische versnellingsbak voor het eerst echt opkwam. Toen hoorden we ook veel kritiek en waren mensen sceptisch over de voordelen hiervan. Inmiddels is de automatische versnellingsbak niet meer weg te denken en maakt het overgrote deel van de automobilisten hier gebruik van. Naar alle verwachting zal het precies zo gaan met elektrisch rijden. 

Het is bovendien niet voor niets dat juist de afgelopen jaren elektrisch rijden zo populair is geworden. De auto’s worden steeds beter en hierdoor overstijgen de voordelen de nadelen. Bovendien stimuleert het kabinet elektrisch rijden aan alle kanten, waardoor steeds meer mensen dat laatste duwtje in de rug krijgen. 

Zal 2024 het jaar worden waarin jij je eerste elektrische auto koopt? Of twijfel je nog te veel? Dan wordt het hoog tijd om je eens te verdiepen in de voordelen. Wij hebben ze hieronder op een rijtje gezet. 

Er komen steeds meer openbare oplaadpunten bij 

De voorzieningen voor elektrische voertuigen worden steeds beter. Zo komen er dagelijks nieuwe openbare oplaadpunten bij. Bovendien stelt de overheid verschillende regels om ervoor te zorgen dat de groei hiervan blijft toenemen. Zo zien we bijvoorbeeld dat het bij nieuwe bedrijfspanden verplicht wordt gesteld om minimaal één oplaadpunt per tien parkeerplaatsen te hebben. Ook moeten er alvast voorbereidingen worden getroffen om uiteindelijk tien procent extra van het parkeerterrein te voorzien van oplaadpalen. Op die manier wordt elektrisch rijden natuurlijk veel aantrekkelijker gemaakt. 

Wil je weten hoeveel laadpalen er nu al bij jou in de buurt zijn? Download dan een laadpalen app en ontdek het aanbod. 

Je draagt je steentje bij aan het milieu 

Het is niet voor niets dat het kabinet er alles aan doet om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken. Dit komt vooral voort uit de klimaatdoelen die gesteld zijn voor 2030. Om deze te bereiken zal er veel minder CO2 uitgestoten moeten worden. Gezien het verkeer hier een groot aandeel in levert, moet er dus een duurzaam alternatief voor de traditionele auto met verbrandingsmotor worden gevonden. Tijdens het rijden in een volledig elektrisch gedreven auto vindt er geen CO2-uitstoot plaats. Hiermee draag jij dus je steentje bij aan het milieu voor het behoud van onze wereld zoals we die kennen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de toekomstige generaties. 

Afbeelding met hemel, buitenshuis, weg, nacht

Automatisch gegenereerde beschrijving

Goedkoper in gebruik 

Het zal niemand zijn ontgaan dat het gewone leven de afgelopen jaren flink duurder is geworden. Er kan gelukkig goed bespaard worden door andere keuzes te maken. Elektrisch rijden kan hierbij helpen. Je auto opladen is goedkoper dan tanken. Bovendien betaal je vrijwel geen belasting, waardoor je ook op maandelijkse basis gewoon minder geld kwijt bent. Dus hoewel de aanschaf van een elektrische auto wel wat duurder is, verdien je dit op de lange termijn vanzelf terug.