Zo overleef je in Groningen: Waar vind ik een leuke bijbaan?

Een extra zakcentje als student is mooi meegenomen. Natuurlijk kan je geld lenen bij DUO, maar zelf je geld verdienen voelt veel beter en staat ook nog eens goed op je cv. De leukste baantjes voor Groningse studenten op een rij.

1. Maaltijdbezorger

Je ziet ze overal: studenten die op een elektrische fiets eten bezorgen. De bekendste bedrijven zijn natuurlijk Uber Eats, Thuisbezorgd en Domino’s, maar ook minder bekende zaken als The Foodspot en Helpmans Pasta’s zijn altijd op zoek naar bezorgers. Ideaal ook voor internationale studenten, die op de fiets de stad leren kennen.

2. Barista, barman/vrouw, bediening

Wat is er nou leuker dan werken in de horeca? Het is vaak flink aanpoten, maar aan het eind van de dag heb je een voldaan gevoel. Bovendien is het de ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen, want veel studenten werken in deze sector.

3. Student-assistent

Als studeren helemaal je ding is, dan ben je vast een goede student-assistent. Student-assistenten assisteren bijvoorbeeld bij colleges, helpen bij de voorbereiding en het afnemen van tentamens en helpen en ondersteunen bij onderzoek. Het is vaak interessant en het staat erg goed op je cv.

4. Oppassen

Ben je goed met kinderen? Dan is oppassen echt iets voor jou. Je hebt veel verantwoordelijkheid, maar als je daarmee om kan gaan is het perfect. Als de kinderen op bed liggen, kun je lekker tv kijken of blokken voor je tentamen. Ideaal!

5. Bijles geven

Je komt net van de middelbare school en hebt alle schoolvakken nog vers in je geheugen. Was je altijd een ster in Frans? Of in natuurkunde? Deel die kennis! Er zijn in Groningen verschillende huiswerkinstituten waar je bijles kan geven of kan begeleiden bij het huiswerk maken.

6. Promotiewerk

Heb jij een vlotte babbel? En vind je het leuk om andere mensen aan te spreken? Dan is promotiewerk echt iets voor jou. Je gaat, samen met andere studenten, op pad om producten te verkopen op straat en in winkelcentra. Hoe meer je weet te verkopen, hoe meer je verdient. Een dagje lekker babbelen kan dus flink wat geld opleveren!

7. Nakijken

Heb je geen zin om de deur uit te gaan? Wil je lekker vanuit huis werken? Dan is nakijkwerk een goede optie. Zo heb je bijvoorbeeld Scribbr, waar je als editor scripties of verslagen nakijkt op taal, structuur, de rode draad of de lay-out.

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties