Voorzitter COC Groningen stapt op

RUG-studente Jantine Doornbos stopt als voorzitter van LHBT-vereniging COC Groningen & Drenthe. ‘De organisatie heeft iemand nodig die zich honderd procent op het werk kan richten.’
Door Traci White / Vertaling door Sarah van Steenderen

Doornbos, 24 jaar oud en studente informatiewetenschappen, werd in februari voorzitter van de noordelijke tak van de belangenbehartiger voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen (LHBT’ers).

Behalve haar studie heeft Doornbos ook een eigen bedrijf, fietsbezorgservice FoodDrop. Dat maakte het lastig om voldoende tijd vrij te maken voor het COC, zegt ze.

Sterkere banden

‘Ik werkte veertig tot zestig uur per week voor het COC, en we hebben zoveel bereikt’, vertelt Doornbos. ‘Onze banden met de politie en de gemeente zijn sterker geworden, en de veiligheid in de stad is ook beter.’

De vertrekkende voorzitter zegt wel dat de veeleisende positie een betaalde baan zou moeten worden. ‘Als je vindt dat dit werk goed moet worden gedaan, dan moeten er echt geld en middelen zijn om mensen de benodigde hulp te verlenen.’

Discriminatie

In Groningen vonden het afgelopen jaar diverse gevallen van discriminatie tegen LHBT’ers plaats. Zo werd een Hanzestudent geweigerd bij een stage, omdat hij homo was. Ook werd een lesbisch stel belaagd en mishandeld tijdens het stappen.

Naar aanleiding van die mishandeling voerde het COC een enquête uit. Daaruit bleek dat ‘emancipatie hier in het noorden nog te wensen overlaat’, aldus Doornbos.

Onder Doornbos’ leiding heeft het COC ook een meldpunt in het leven geroepen, waar LHBT’ers terecht kunnen met klachten over discriminatie.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties