Vindicat: niks aan de hand

De berichten dat leden van Vindicat de Sushi Mall zouden hebben ‘gesloopt’, kloppen niet, aldus de studentenvereniging. Stadsblog Sikkom, dat dit weekend met het nieuws kwam, spreekt dat tegen.
Door Peter Keizer

‘Uit gesprekken met meerdere bedrijfsleiders komt niet naar voren dat de restaurantgasten zich ernstig hebben misdragen’, schrijft Vindicat in een verklaring. ‘Er is volgens het restaurant geen sprake van schade en de leden van Vindicat zijn volgende keer gewoon weer welkom.’

Een manager van de Sushi Mall, die niet met zijn naam genoemd wil worden, bevestigt dat het restaurant niet is ‘gesloopt’ door leden van de vereniging. ‘Er is wel wat gebeurd, maar niets ergs. Ik weet niet wie dit naar buiten heeft gebracht, maar het wordt opgeblazen’, reageert hij telefonisch.

Volgens Sikkom zouden corpsleden zich flink misdragen hebben in het sushirestaurant aan het Sontplein. Op basis van verklaringen van een bezoeker meldt het blog dat Vindicaters er met glazen hadden gegooid, personeel hadden geschoffeerd, tegen de muur geplast en flessen wijn gejat.

‘Van alles gebeurd’

Sikkom-verslaggever Willem Groeneveld blijft achter zijn bericht staan. ‘Ik heb werknemers gesproken, ik heb omwonenden gesproken, de politie is uitgerukt, er is van alles gebeurd. Maar Sushi Mall verdient aan Vindicat en daarom wordt het gedownplayd. Voor Vindicat staat de accreditatie op het spel. Het enige dat ze nu nog kunnen doen, is het de kop indrukken door het te ontkennen.’

Vindicat geeft wel toe dat de politie door omwonenden is gebeld vanwege geluidsoverlast. Agenten zouden na een gesprek met de studenten weer zijn vertrokken. ‘We zullen de huisoudsten van de aanwezige Vindicathuizen in de loop van de ochtend spreken om ook van hen een reflectie op de avond te krijgen. Als uit deze gesprekken of uit andere aanvullende informatie alsnog blijkt dat leden van Vindicat zich buiten onze vereniging dusdanig hebben misdragen, zullen er alsnog gepaste maatregelen volgen’, aldus de verklaring van de vereniging.

De RUG vergadert op dit moment over de kwestie, zegt woordvoerder Jorien Bakker. De universiteit verleende begin juli nog een accreditatie onder voorwaarden aan de vereniging. ‘We moeten goed afwegen wat er gebeurd is, we moeten kijken wat wel en niet waar is. Dat doen we samen met de gemeente en Hanzehogeschool. Er is geen aangifte gedaan. Waarschijnlijk komen we over een uur met een verklaring’, vertelt Bakker.

Poep op de muren

Volgens Sikkom zouden leden van Vindicat zich ook hebben misdragen rond het clubhuis van rugbyclub G.S.R.C. De studenten zouden de kleedkamers smerig hebben achtergelaten en poep op de muren en voetpaden hebben gesmeerd.

Volgens de vereniging gaat het echter om miscommunicatie. ‘Vrouwelijke Vindicatleden hadden twee dagen een slaapfeest en waren niet op de hoogte dat op donderdagochtend de kleedkamers beschikbaar moesten zijn voor een andere partij. Als gevolg van de nog niet opgeruimde rommel heeft het sportpark de schoonmaak op zich genomen. De aanwezige Vindicatleden hebben donderdagochtend in overleg met hen meteen aangegeven de kosten van deze schoonmaak, vanzelfsprekend, op zich te nemen.’

D66-Kamerlid Paul van Meenen heeft op Twitter aangegeven dat hij Kamervragen gaat stellen over de vermeende misdragingen van de Vindicatleden. ‘De sushibar in Yantai is gewaarschuwd. Hoe lang tolereren we dit nog?’, tweet hij.

Foto: Sushi Mall

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties