Vindicat blijft skiën

Reisadvies Italië aangescherpt, Vindicat blijft skiën

De 900 Vindicatleden die op skivakantie zijn in Noord-Italië blijven voorlopig in het gebied, ondanks het dinsdag aangescherpte reisadvies.
4 maart om 11:05 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 4 at 11:05 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

4 maart om 11:05 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

maart 4 at 11:05 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Dinsdag scherpte het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor geheel Noord-Italië aan van code geel naar code oranje. Het advies is er alleen heen te gaan als dat strikt noodzakelijk is.

Vindicat reisde afgelopen zaterdag, toen het reisadvies nog milder was, met 900 mensen af naar Sestriere voor een lustrumreis. Aanstaande zondag komt de groep terug naar Nederland. Ook in Sestriere, zo’n veertig kilometer ten westen van Turijn en tegen de Franse grens, geldt nu code oranje.

RIVM

Jaap van Dissel, baas van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), stelde dinsdag in de media dat Vindicatleden ‘zichzelf in de gaten moeten houden’.

Als leden verkoudheidsklachten vertonen, moeten ze zichzelf afzonderen en geen nieuwe contacten leggen. Zelf boodschappen doen is volgens Van Dissel geen probleem, maar naar een feestje gaan is minder verstandig.

Richtlijn

Volgens RUG-woordvoerder Jorien Bakker houdt de universiteit contact met Vindicat, maar is het aan de vereniging zelf om maatregelen te treffen. ‘Vindicat heeft zelf contact met het RIVM en de GGD. Wij houden de richtlijnen van het RIVM aan en op dit moment is er nog geen aanleiding om iets anders aan te pakken dan we nu al doen.’

De RUG houdt dagelijks bij of en welke veranderingen zich voordoen en update als nodig de eigen informatiepagina

Engels

6 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties