Commotie over skitrip Vindicat, PVV stelt Kamervragen

Commotie over skitrip Vindicat, PVV stelt Kamervragen

De skitrip van Vindicat naar Sestriere houdt de gemoederen bezig vanwege de uitbraak van het coronavirus in Noord-Italië. De PVV heeft zelfs Kamervragen gesteld aan de minister van Onderwijs.
2 maart om 17:50 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 2 at 17:50 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door Koen Marée

2 maart om 17:50 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By Koen Marée

maart 2 at 17:50 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Koen Marée

Freelancejournalist Volledig bio Freelance journalist Full bio

De partij wil onder meer weten of de minister het eens is dat ‘het afreizen door Vindicat naar een gebied waar er honderden besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld zeer onverstandig is’.

Ook wil de PVV dat de minister maatregelen treft om bij terugkeer van de vereniging ‘de Groningse universitaire gemeenschap te vrijwaren van besmettingen’.

Lustrumreis

Vindicat is afgelopen zaterdag met 900 leden vertrokken voor haar lustrumreis naar Sestriere. De Italiaanse plaats ligt op 200 kilometer van het dichtstbijzijnde geconstateerde coronageval. ‘Hier is niet veel aan de hand’, vertelt Vindicat-rector Floris Hamann. ‘Kroegen en restaurants zijn ook gewoon open.’

Hamann snapt de commotie wel. ‘Het is een groot thema en de mediahype maakt mensen bang. Maar we hebben dagelijks contact met het RIVM, Buitenlandse Zaken en de GGD. Op het moment dat de regio onveilig wordt verklaard, vertrekken we meteen. Uiteraard is het niet onze bedoeling om de ziekte mee te nemen. We nemen dit erg serieus.’

Eigen afweging

RUG-woordvoerder Jorien Bakker zegt dat Vindicat een eigen afweging maakt. Tussen de RUG en Vindicat is contact geweest, maar enkel naar aanleiding van de berichtgeving in de media. ‘Verder baseert de vereniging zich op de adviezen van het RIVM en Buitenlandse Zaken’, bevestigt ze.

De universiteit heeft maandag haar eigen advies over het coronavirus geüpdatet. Colleges en vergaderingen gaan gewoon door. Wel adviseert de RUG om elkaar niet de hand te schudden, in aanvulling op het RIVM-advies om je handen goed te wassen en in je elleboog te niezen.

Ook neemt de uni extra schoonmaakmaatregelen. Zo gaat de frequentie omhoog en wordt er extra handgel geplaatst. 

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties