Universiteit zit met Gebakken Peren

De RUG heeft de Gebakken Peer Award gekregen, omdat de faculteitsraden en universiteitsraad maar moeilijk te vinden zijn op de website van de universiteit.
Door Peter Keizer

Dat concluderen het Landelijk Overleg Fracties (LOF) en het Studenten Overleg Medezeggenschap (SOM) na een landelijke enquête onder 102 studenten. Ze reikten maandag een kistje met peren uit aan student-assessor Mark de Jager, vertegenwoordiger van het universiteitsbestuur.

Volgens SOM-bestuurder Gijsbert Brinkman is de ‘prijs’ vooral bedoeld om de universiteit aan te moedigen om de vertegenwoordigers van de studenten en medewerkers van de RUG online beter zichtbaar te maken.

De peren komen volgens RUG-woordvoerder Jorien Bakker als mosterd na de maaltijd. ‘Sinds vrijdag heeft de RUG een nieuwe website en is een en ander al een stuk verbeterd. Mark en de studentenfracties zien de award als een stimulans om de informatie over medezeggenschap verder uit te breiden en de contactgegevens beter vindbaar te maken op de online kanalen van de RUG. De afdeling Communicatie ondersteunt hen hierbij.’

‘We delen juist veel’

Daan van Dijk, fractievoorzitter van studentenpartij Lijst Calimero, bevestigt dat de online zichtbaarheid van de studentenpolitiek al de aandacht van de partijen heeft. De studentenpartijen herkennen zich dan ook niet in het beeld dat de organisatoren van de Gebakken Peer Award schetsen.

‘Wij delen juist heel veel informatie over wie wij zijn en wat wij doen via onze websites en socialmediakanalen’, reageert Evan Clark, fractievoorzitter van Studenten Organisatie Groningen (SOG). ‘Op algemene websites zoekt haast niemand meer naar die informatie.’

Daarnaast weten studenten de stembussen prima te vinden tijdens de universitaire verkiezingen, meent Bakker. ‘De opkomst bij de universiteitsraadsverkiezingen schommelt hier al jaren rond de 30 procent, en ligt daarmee boven steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, et cetera.’

Desalniettemin blijven de studentenpartijen werken aan betere zichtbaarheid, zeggen ze. ‘Aan die wil verandert een Gebakken Peer Award niets’, aldus Clark.

De Gebakken Peer Award werd dit jaar ook uitgereikt aan de Haagse Hogeschool.

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties