RUG maakt zich zorgen over openbaar vervoer

Hoe komen al die studenten op Zernike?

RUG maakt zich zorgen over openbaar vervoer

Collegevoorzitter Jouke de Vries maakt zich grote zorgen over het openbaar vervoer nu studenten weer naar de campus mogen komen. Zo is lijn 15 (station-Zernike) nog geschrapt.
22 april om 15:33 uur.
Laatst gewijzigd op 26 april 2021
om 9:26 uur.
april 22 at 15:33 PM.
Last modified on april 26, 2021
at 9:26 AM.
Avatar photo

Door Christien Boomsma

22 april om 15:33 uur.
Laatst gewijzigd op 26 april 2021
om 9:26 uur.
Avatar photo

By Christien Boomsma

april 22 at 15:33 PM.
Last modified on april 26, 2021
at 9:26 AM.
Avatar photo

Christien Boomsma

Achtergrondcoördinator en wetenschapsredacteur Volledig bio »
Background coordinator and science editor Full bio »

‘We zijn in gesprek met de het OV Bureau Groningen Drenthe hierover’, zei De Vries hierover op een vraag van David Jan Meijer van de Vrije Student in de commissievergadering voorafgaande aan de u-raad.

‘Het is een van de grootste zorgpunten die we op dit moment hebben’, zei de collegevoorzitter. ‘Je kunt in Den Haag wel besluiten dat de universiteiten weer opengaan, maar als je het openbaar vervoer niet op orde hebt, dan wordt het wel heel erg lastig.’

Vakantiedienstregeling

Niet alleen universitaire studenten zullen immers weer naar de campus komen, ook studenten van de Hanzehogeschool en mbo-opleidingen. Maar de hoeveelheid bus- en treinritten zijn fors teruggebracht. Ze rijden veelal volgens de ‘kleine vakantiedienstregeling’.

Lijn 15, de lijn van het hoofdstation naar Zernike en daarmee de drukste lijn van Groningen, is zelfs helemaal geschrapt. ‘De capaciteit is op dit moment onvoldoende.’

Engels

22 April 2021 | 26-4-2021, 9:26
Array
Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties