Rubicons voor RUG-onderzoekers

Twee onlangs gepromoveerde RUG-onderzoekers hebben een prestigieuze Rubiconbeurs gekregen. Daarmee gaan ze onderzoek doen in het buitenland.
Door Peter Keizer

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft eenentwintig jonge onderzoekers een Rubiconbeurs gegeven. Het programma is bedoeld om veelbelovende wetenschappers de mogelijkheid te geven internationale onderzoekservaring op te doen.

Kai Liu (Zernike Institute for Advanced Materials) gaat twee jaar lang onderzoek doen aan een van de faculteiten van Harvard University in Amerika, de Harvard John A. Paulson School of Engineering & Applied Sciences. Liu gaat minuscule deeltjes van een nieuw type materiaal ontwikkelen, waarin cellen makkelijker kunnen groeien tot gestructureerde weefsels.

Olga Sin (onderzoeksinstituut GUIDE) gaat twee jaar naar het Max Planck Institute for Molecular Biomedicine in Duitsland. Zij gaat bekijken hoe een verkeerde eiwitproductie gerelateerd is aan neurodegeneratieve ziekten.

Financiering

Meer dan zeventig onderzoekers dienden een aanvraag in voor een Rubiconbeurs. De hoogte van de financiering die de eenentwintig gelukkigen krijgen, is afhankelijk van de gekozen bestemming en de duur van het verblijf. Per jaar kan NWO zo’n zestig jonge onderzoekers financieren binnen Rubicon, voor een totaalbedrag van zeven miljoen euro, verdeeld over drie ronden.

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in