Ricardo Roebers over de ‘gender gap’ in de wereld van drum & bass

Ricardo Roebers (oftewel Red Manta) schrijft zijn scriptie over de ‘gender gap’ in de wereld van drum & bass. De masterstudent popular music, sound and media cultures is de show Amen to Womxn gestart bij Relate Radio in Vera. Hier wil hij dj’s die moeilijk hun plek vinden een podium geven.

Roebers: ‘In drum & bass zijn veel cis-vrouwen, non-binaire en trans producers en dj’s, maar ze zijn ondervertegenwoordigd. Deze show is bedoeld om hen in de schijnwerpers te zetten, hen te steunen en hun muziek te delen.’

Engels

3 REACTIES

  1. We hebben recentelijk bij de Wetenschapswinkel ook een onderzoek afgerond naar genderrepresenatie in de live muziek industrie, in samenwerking met ESNS: zie onze website voor meer info: https://www.rug.nl/society-business/science-shops/taal-cultuur-en-communicatie/projecten/2-lopende-projecten/inclusivity-in-the-live-music-industry/

    Voor Ricardo: we staan ook in contact met AFEM, een belangenorganisatie voor de dance-industry (o.a. ADE). Die zijn (net als wij trouwens) vast ook geïnteresseerd in jouw scriptie. Stuur ons gerust een mail.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in