Om je ogen volledig tot hun recht te laten komen

Meten is weten. Dat geldt des te meer voor het bepalen van de sterkte van de glazen voor een nieuwe bril. Daarvoor bestaat geavanceerde apparatuur, waarvan de modernste versie in het pand van Optiek van het Noorden staat.

Maar de bril komt pas optimaal tot zijn recht als ze ook is aangepast aan het gebruik van de drager. Een vrachtwagenchauffeur wil de verkeersborden in de verte helder op zijn netvlies krijgen, een docent literatuurgeschiedenis de letters juist dichtbij niet zien dansen voor zijn ogen. Om dat dagelijks gebruik te achterhalen investeren opticiens Ronald en Roelien van Rijswijk in het contact met hun klanten.

In 2017 openden Ronald en Roelien de deuren van hun winkel in de Groningse Verlengde Hereweg. Vijf jaar later hebben ze een trouwe klantenkring opgebouwd. Het doel van deze zelfstandige opticiens is niet om maar zoveel mogelijk brillen te verkopen, maar tevreden brildragers te creëren. 

Nuances

“Wij focussen op het eindresultaat en dat is een klant die dag in dag uit profijt heeft van zijn bril,” legt Ronald van Rijswijk uit. “De ironie van een perfecte bril is dat je niet stilstaat bij zijn werking. Je wordt je pas bewust van je bril als je dingen niet goed kunt zien of lezen, als je daardoor hoofdpijn krijgt.

Die irritatie heeft zelden te maken met een foute meting maar met een verkeerde inschatting van het gebruik. Dat gebruik kán een apparaat niet meten, dat moet de man of vrouw erachter achterhalen, door met de klant te praten. Wij nemen daarvoor alle tijd en ontdekken zo de nuances.” 

Expertise

De beide opticiens beschikken niet alleen over veel expertise in hun eigen vak maar hebben ook ervaring opgedaan in aanpalende sectoren. Roelien heeft onder andere gewerkt voor een leverancier van brillenglazen. Ze weten hoe belangrijk de esthetiek van een bril is voor de drager ervan en ook wat de technische mogelijkheden zijn om de glazen dunner te maken en toch optimaal zicht te bieden.

Zo loop je bij Optiek van het Noorden altijd de deur uit met een bril die je gezicht maar vooral ook je ogen volledig tot hun recht laten komen.Voor meer informatie, ga naar: www.optiekvanhetnoorden.nl