Nul procent rente

Studenten die nu afstuderen, betalen de komende jaren geen rente over hun studielening. Het rentepercentage daalt in 2017 naar nul procent. Dat meldt dagblad Het Parool op basis van bronnen bij het ministerie van Onderwijs.
Door Rob Siebelink

De rente was al niet hoog (0,01 procent) maar gaat nu naar niets. Dat is nog nooit eerder voorgekomen, aldus Het Parool.  Oorzaak is dat de Nederlandse staat op dit moment heel goedkoop geld kan lenen. Ook studenten profiteren daar nu van.

Voor afbetalers van studieschulden wordt de rente telkens voor een periode van vijf jaar vastgezet. Ook oud-studenten die in 2012 klaar waren met studeren, starten met een nieuwe rentevaste periode van vijf jaar en zien de rente dus eveneens naar nul dalen. Hetzelfde geldt voor oud-studenten die in 2007 en 2002 begonnen met aflossen.

Nul procent rente is historisch laag. Wie in 2011 afstudeerde, zit nog vast aan een rentepercentage van 1,39. Wie in 2008 klaar was, betaalde 3,58 procent rente en studenten die in 1992 afstudeerden meer dan het dubbele daarvan: 9,49 procent.

 

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in