LSVb maakt zich zorgen: ‘Universiteiten en huurbazen, wees coulant’

LSVb maakt zich zorgen over financiën van studenten

‘Universiteiten en huurbazen, wees coulant’

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) maakt zich zorgen over studenten die de komende tijd in financiële problemen kunnen komen door het coronavirus.
19 maart om 11:18 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 19 at 11:18 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.

Door Koen Marée

19 maart om 11:18 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.

By Koen Marée

maart 19 at 11:18 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.

Koen Marée

Freelancejournalist
Volledig bio

Freelance journalist
Full bio

Voorzitter Alex Tess Rutten roept universiteiten en huurbazen op om coulant om te gaan met de betalingsverplichtingen. De LSVb hoort veel verhalen over studenten die nu al ontslagen zijn, of van wie het flexcontract niet wordt verlengd wordt.

Rutten doet dan ook een beroep op universiteiten en huurbazen: ‘Wees coulant als de huur of het collegegeld nu een keer te laat wordt betaald.’

Geen colleges

Normaal kan het zijn dat een student wordt uitgeschreven als hij zijn collegegeld te laat overmaakt. Die mag dan bijvoorbeeld geen colleges meer bijwonen. ‘We horen nog niet dat dat nu ook al is gebeurd. Dat willen we voorkomen’, stelt Rutten.

Het bereiken van particuliere huurbazen zal lastig zijn, erkent ze. Wel is de studentenbond in gesprek met wooncorporaties. ‘Als zelfs de belastingdienst betaling kan opschorten, dan moeten sociale woningbouwcorporaties dat zeker kunnen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here