LSVb maakt zich zorgen: ‘Universiteiten en huurbazen, wees coulant’

LSVb maakt zich zorgen over financiën van studenten

‘Universiteiten en huurbazen, wees coulant’

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) maakt zich zorgen over studenten die de komende tijd in financiële problemen kunnen komen door het coronavirus.
19 maart om 11:18 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 19 at 11:18 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door Koen Marée

19 maart om 11:18 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By Koen Marée

maart 19 at 11:18 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Koen Marée

Freelancejournalist Volledig bio Freelance journalist Full bio

Voorzitter Alex Tess Rutten roept universiteiten en huurbazen op om coulant om te gaan met de betalingsverplichtingen. De LSVb hoort veel verhalen over studenten die nu al ontslagen zijn, of van wie het flexcontract niet wordt verlengd wordt.

Rutten doet dan ook een beroep op universiteiten en huurbazen: ‘Wees coulant als de huur of het collegegeld nu een keer te laat wordt betaald.’

Geen colleges

Normaal kan het zijn dat een student wordt uitgeschreven als hij zijn collegegeld te laat overmaakt. Die mag dan bijvoorbeeld geen colleges meer bijwonen. ‘We horen nog niet dat dat nu ook al is gebeurd. Dat willen we voorkomen’, stelt Rutten.

Het bereiken van particuliere huurbazen zal lastig zijn, erkent ze. Wel is de studentenbond in gesprek met wooncorporaties. ‘Als zelfs de belastingdienst betaling kan opschorten, dan moeten sociale woningbouwcorporaties dat zeker kunnen.’

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties