Inschrijving voor nieuwe studentenflat Acero geopend

Inschrijving voor nieuwe studentenflat Acero geopend

De verbouwing van studentenflat Selwerd II aan de Esdoornlaan is zo goed als klaar. Woningcorporatie Lefier levert deze week 321 vernieuwde, semi-zelfstandige kamers op.
4 februari om 13:06 uur.
Laatst gewijzigd op 8 februari 2021
om 14:20 uur.
februari 4 at 13:06 PM.
Last modified on februari 8, 2021
at 14:20 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

4 februari om 13:06 uur.
Laatst gewijzigd op 8 februari 2021
om 14:20 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

februari 4 at 13:06 PM.
Last modified on februari 8, 2021
at 14:20 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio »
News coordinator Full bio »

De kamers kosten 415 euro inclusief servicekosten zoals de energierekening en studenten kunnen huurtoeslag aanvragen. Om kans te maken op een plek in Acero, kunnen studenten zich tot en met 14 februari inschrijven via de website van Lefier.

Na de deadline wijst de woningcorporatie via loting kamers toe. Studenten die een kamer toegewezen krijgen, kunnen er per 1 maart intrekken.

Nieuwe indeling

Door de verouderde Selwerdflat volledig te strippen en vanaf het betonnen skelet opnieuw op te bouwen, heeft Acero ruimere kamers dan zijn voorganger. De kamers zijn ongeveer achttien vierkante meter groot en hebben een eigen douche en toilet.

De keuken delen studenten nog altijd met zes of zeven huisgenoten. In de keuken is ruimte gemaakt voor een zithoek waar studenten bijvoorbeeld samen kunnen eten. Ook is het nieuwe gebouw voorzien van een wasruimte, een fietsenstalling, wifi in het hele gebouw en is het volledig gasloos.

Kornoeljeflat

Acero is de tweede van drie Selwerdflats die volledig vernieuwd is. In juni 2019 werd de Dragant al opgeleverd. Deze flat staat op de plek waar tot dan toe ruim vijftig jaar de Duindoornflat had gestaan.

De derde Selwerdflat, voorheen bekend als de Kornoeljeflat, wordt op dit moment onder handen genomen en wordt op dezelfde manier vernieuwd als de Dragant en Acero.

Engels

04 February 2021 | 8-2-2021, 14:20
Array
Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties