Geldprijs voor Feringa

RUG-hoogleraar Ben Feringa heeft de Tetrahedron-prijs 2016 gewonnen. Zijn ‘buitengewone bijdrage’ aan de organische chemie leveren hem een gouden medaille, een certificaat en een geldbedrag van 10.000 dollar op.
Door Tim Bakker

20160912-feringa-inzet

Voor RUG-hoogleraar organische chemie Ben Feringa (65) is het winnen van de Tetrahedron-prijs ‘een grote eer’.

De 2016 Tetrahedron Prize for Creativity in Organic Chemistry, zoals de prijs officieel heet, wordt sinds 1980 jaarlijks uitgereikt door de eindredactie van Tetrahedron, een wetenschappelijk tijdschrift dat wordt uitgegeven door Elsevier. Feringa, onder andere bekend van zijn ontdekking van de moleculaire motor, sluit zich met zijn prijs aan bij een select groepje wetenschappers van prestigieuze universiteiten als Cambridge en Stanford.

Hoofdredacteur professor Stephen Martin van Tetrahedron roemt Feringa om zijn baanbrekende onderzoek in verschillende velden van dynamische moleculaire systemen, katalyse en stereochemie, en de invloed daarvan op het gebied van synthetische organische chemie en de ontwikkeling van nanomachines.

Een grote eer, vindt Feringa. ‘Niet alleen voor mij persoonlijk, maar ook voor mijn team van excellente jonge studenten en medewerkers met wie ik door de jaren heen heb samengewerkt en die verantwoordelijk zijn voor vele ontdekkingen in onze laboratoria.

Dutch

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments