Enquête (#2): Went de coronacrisis, of blijft het ellendig?

UKrant houdt vervolg op enquête van vorig jaar

Went de coronacrisis, of blijft het ellendig?

We werken al langer dan een jaar thuis; de meeste colleges zijn nog steeds online. Begint het te wennen? Of blijft het een gedoe? Vorig jaar hielden UKrant en andere universiteitsbladen een enquête over de coronacrisis. Hoe staat academisch Nederland er nu voor?
3 mei om 11:41 uur.
Laatst gewijzigd op 3 mei 2021
om 12:58 uur.
mei 3 at 11:41 AM.
Last modified on mei 3, 2021
at 12:58 PM.
Avatar photo

Door Rob Siebelink

3 mei om 11:41 uur.
Laatst gewijzigd op 3 mei 2021
om 12:58 uur.
Avatar photo

By Rob Siebelink

mei 3 at 11:41 AM.
Last modified on mei 3, 2021
at 12:58 PM.
Avatar photo

Rob Siebelink

HoofdredacteurVolledig bio »
Editor-in-chief Full bio »

Deze enquête is een vervolg op ons grote onderzoek van juni 2020, opgezet door de gezamenlijke universiteits- en hogeschoolbladen en het onderzoeksbureau Newcom. De vragen gaan opnieuw over je welbevinden, de ups en downs van thuis werken en studeren en de mate waarin je tevreden bent over de universiteit.

Belangrijke toevoeging aan dit vervolgonderzoek is de blik vooruit: in wat voor situatie verwacht je over een jaar te zitten? Werk of studeer je vaker thuis? En is digitaal of hybride onderwijs een blijvertje? Later deze maand publiceren we de resultaten: van de RUG zelf en die van de andere universiteiten en hogescholen.

Inhakken

Uit het onderzoek van vorig jaar bleek dat de crisis er bij student en medewerker behoorlijk inhakte. Bijna vier van de tien RUG-studenten die de vragenlijst invulden, zeiden toen veel tot zeer veel overlast te ervaren door de crisis, met fysieke en psychische klachten tot gevolg. Medewerkers klaagden veel over de toegenomen werkdruk, die als gevolg van de overstap naar digitaal onderwijs nog hoger was geworden.

Studenten ervaarden vooral dat ze zich nog maar moeilijk konden concentreren op de studie, omdat ze vooral thuis of in hun studentenkamer zaten. Zij hadden waardering voor de snelle omschakeling van de universiteit naar digitaal onderwijs, maar gaven studeren vanuit huis niettemin een dikke onvoldoende: een 4,8.

Wil je meedoen aan de vervolgenquête? Dan kun je hier de vragenlijst invullen.

Engels

03 May 2021 | 3-5-2021, 12:58
Array
Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties