Aan tafel met Natalie: Café Lily

RUG-student Natalie Voo weet alles van eten: ze komt uit de culinaire meltingpot Maleisië en is ook nog eens de dochter van een restaurateur. Om de week recenseert ze de studentvriendelijke horeca van Groningen. Deze keer: Café Lily.

In een eerdere recensie had ik het al even over mijn bijzondere zesde zintuig: ik hoef een restaurant maar te zien en ik weet al of ze er goed eten serveren. Bij Cafe Lily kreeg ik een goed gevoel, en niet voor niets: vroeger was het een sjieke tent, Eetwaar, totdat de eigenaren besloten om voor een meer casual sfeer te gaan.

Koken in het hogere segment is niet eenvoudig, want je moet verstand hebben van de verschillende smaakprofielen en daar nog een scheutje scheikunde/tovenarij aan toevoegen. Alles wordt bovendien zelfgemaakt (zelfs de mayo!). Dit soort toewijding is zeldzaam onder restaurateurs, die schokkend genoeg niet altijd even gepassioneerd zijn als het om gastronomie gaat.  

Kwaliteit

We gingen van start met brioche met boter; een simpel gerecht, maar heerlijk en van hoge kwaliteit. Hoewel brioche een luxe brood is, was de presentatie wel een beetje kinderachtig: de sneetjes waren geroosterd en in driehoekjes gesneden, waardoor het leek op iets wat je in een broodtrommel aantreft. Misschien gaan restaurants daarom doorgaans wel voor zuurdesem, dat is gewoon iets volwassener. 

De gekonfijte eendenbout van het hoofdgerecht was zo mals dat het vlees bijna van het bot gleed – superlekker. Maar de salade erbij deed nogal afbreuk aan het gerecht, hoewel de ansjovis, paddenstoelen en kappertjes voor wat zoute umami-kicks zorgden. Een luie keuze, vond ik, en het leek me ook een ongewoon bijgerecht voor eend. Al met al geen koopje, maar toch best prima eten.

Maar de linguine met kokkels was dan weer absolute tovenarij. Zo’n ongelooflijk intense smaak: dit was een van de beste pastagerechten die ik ooit gehad heb in Groningen. De duidelijke winnaar van de avond. 

Feestmaal

We sloten af met een perfect gekarameliseerde tarte tatin met zacht gestoofde appels en een boterige bodem. Niet te zoet en niet te zwaar, maar toch decadent: een heerlijk einde van ons feestmaal! 

De bediening was vriendelijk en efficiënt, hoewel ze ons brioche-voorgerecht vergaten tot ik ze eraan herinnerde. Ach, niemand is perfect (behalve misschien die tarte tatin). De sfeer was aangenaam en lekker gek dankzij de discobal. Het terras was schattig, al deed het met al die kleurtjes wel een beetje aan een schoolplein denken. 

Al met al was Cafe Lily een leuke en smakelijke ervaring. Dit verborgen pareltje vlakbij het Noorderplantsoen verdient meer bekendheid. Of je nou alleen even langskomt voor een hapje en een drankje op het terras of voor een meergangendiner, het wordt geheid lekker!

Café Lily, Kleine Leliestraat 33

Een charmant, casual restaurant geïnspireerd op de Franse keuken, waar ze alles zelf maken. Voor twee personen waren we €50,50 kwijt.

Eindoordeel

Eten: 9/10
Presentatie: 7/10
Bediening: 8/10
Sfeer: 9/10

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties