De lulligste manieren om je tentamen te verpesten

Dagenlang heb je zitten blokken, liters koffie gezopen, misschien wel een nacht doorgehaald. De dag van je tentamen komt en je weet het zeker: dit ga je halen. Als je alle stof in je kop hebt, kan er niets meer mis gaan. Toch?
Door Michelle Gerssen

Alles moest goedkomen met mijn punten, dacht ik, het afgelopen blok. Ik volgde een vaardigheidsvak. Een tentamen had ik niet. Ik hoefde alleen maar verschillende opdrachten te maken en online in te leveren.

Ik begon vrolijk genoeg. Met het begin van de tekst was ik niet zo tevreden, maar weggooien? Misschien kon ik er later toch nog wat mee. Ik sloeg het op. Opende een nieuw bestand. Werkte verder.

En toen was het 22 mei, 23.50 uur en ik was klaar. Deadline: 22 mei 23.59 uur. Tevreden klikte ik Nestor open en uploadde mijn opdracht. Kat in het bakkie.

Foutje

Na een week kreeg ik mijn beoordeling. Op elke onderdeel had ik een zware onvoldoende, zelfs op de lay-out. ‘Dit kan ik niet beoordelen’, schreef de docente. Eindcijfer: 1.

Toen ik de opdracht opende was al snel duidelijk wat er gebeurd was. Ik had dat eerste, lullige beginnetje geüpload. Foutje…

Maar die één blijft een één.

Ergens rook ik wel onraad

Ook collega-studentredacteur Eva wist te zakken voor een tentamen dat ze gemakkelijk had moeten halen. Ze studeert Europese talen en cultuur en dacht mazzel te hebben toen ze haar online tentamen de avond ervoor al op Nestor zag. ‘Ergens rook ik wel onraad, maar ik dacht dat het misschien een oefententamen was. Dus ik nam alles héél goed in me op en hoopte dat ik er mee weg zou komen. En de dag erna ging het tentamen natuurlijk super.’

Tot de docent naar haar toe kwam en vertelde dat ze kon zien wie het tentamen al bekeken had. ‘Ze zei dat het natuurlijk haar eigen schuld was, maar dat ze het cijfer toch niet kon laten meetellen.’

Lekker dan. Is je docent zo onhandig het tentamen al online te zetten, heeft ze nog net in de smiezen wie het bekijkt. Daar gaat je cijfer.

Wettenbundel

En dan is er nog Jeroen, die thuisthuis had gestudeerd voor zijn tentamen staatsrecht. Hij kwam er vlak voor het tentamen achter dat hij de wettenbundel bij zijn ouders had laten liggen. Stom!

UKrant is benieuwd op welke lullige manieren je nog meer kunt zakken voor een tentamen. Heb jij een goed verhaal? Vertel het ons! Mail naar uk@rug.nl o.v.v. ‘Blunders’.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties