Cisca rapt en Koen danst in videoclip voor 350 jaar Groningens Ontzet

Een rappende rector magnificus en een dansende burgemeester: alleen daarom al wil je de videoclip Hai is vot zien die de universiteit en de stad samen maakten om 350 jaar Groningens Ontzet te vieren.

In de clip vieren burgers en hoogwaardigheidsbekleders op 28 augustus 1672 op een verrassend moderne manier dat de bisschop van M├╝nster, Bernhard von Galen – beter bekend als Bommen Berend – is verdreven.

De video is bedacht door scheidend UB-medewerker Frank den Hollander, die ook de liedtekst voor zijn rekening nam.

Lees ook:

3 REACTIES

  1. Jort Kelder en mevrouw de rector magnificus zijn niet te overtreffen in tenenkrommend vertoon. En nu deze dwaasheid nog! Ik ben niet trots op de universiteit, waar ik studeerde, promoveerde en meer dan veertig jaar werkte. Gedurende deze lange periode heb ik bestuurders zich steeds meer zien verwijderen van de werkvloer. In woord zijn ze geïnteresseerd in de werkvloer, maar in daad is het steeds meer een kaste geworden van managers, die de werkvloer eigenlijk in de weg zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in