Advertorial QPS – NB woensdag 30-10-19

Iedereen wil gezond oud worden. En hoewel we met z’n allen steeds gezonder worden, zijn er nog veel mensen die last hebben van ziektes en aandoeningen. Daarom wordt er veel onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van mogelijk nieuwe medicijnen. Eerst in het laboratorium, daarna in onderzoeksklinieken met hulp van vrijwilligers.

In Groningen en Leeuwarden staan de onderzoeksklinieken van QPS. Hier voeren we onderzoek naar mogelijk nieuwe medicijnen uit. Meer dan 700 vrijwilligers helpen ons ieder jaar om dat te kunnen doen. Veel van hen zijn student. Ze doen graag mee met geneesmiddelenonderzoek omdat het betekenisvol werk is, waarvoor ze een vergoeding ontvangen die ze goed kunnen gebruiken. Daarnaast hebben ze in de kliniek alle tijd om te studeren of gewoon te relaxen.

De vrijwilliger staat bij QPS voorop

Zonder vrijwilligers is er geen geneesmiddelenonderzoek mogelijk. Bij QPS doen wij er daarom alles aan om te zorgen dat vrijwilligers zich bij ons gewaardeerd, veilig en thuis voelen. Zodra je je aanmeldt voor een onderzoek, nemen wij eerst telefonisch contact met je op. Wij beantwoorden je vragen en leggen uit wat het onderzoek en jouw deelname inhoudt. Daarna word je medisch gekeurd, dat doen we na het onderzoek nog eens. Zo kunnen wij je gezondheid goed in de gaten houden. Wij willen tenslotte dat je ons onderzoekscentrum minstens net zo gezond weer verlaat als dat je kwam.

Losse bezoeken of een langer verblijf

Afhankelijk van het type onderzoek bestaat je deelname uit een aaneengesloten periode in de kliniek of een paar losse bezoeken. Tijdens je verblijf komen onze medewerkers af en toe langs om een test medicijn of onderzoeksmiddel toe te dienen of je kort te onderzoeken. Buiten die handelingen om heb je veel vrije tijd. Veel studenten gebruiken de onderzoeksperiode om studieachterstanden in te halen, of gewoon te ontspannen met Netflix of een goed boek.

Een passende vergoeding

Veel mensen denken dat de hoogte van de vergoeding gebaseerd is op het risico dat je loopt. Dat is zeker niet het geval! De vergoeding wordt bepaald op basis van de duur van het onderzoek en het aantal medische handelingen dat je moet ondergaan. Hoe langer het onderzoek duurt en hoe vaker wij bijvoorbeeld bloed bij je afnemen, hoe hoger de vergoeding. In veel gevallen ligt de hoogte van de vergoeding tussen de € 800 tot € 3000 bruto.

Ook meehelpen?

Wil je net als veel andere studenten meehelpen aan geneesmiddelenonderzoek? Of wil je liever nog iets meer weten voordat je eraan begint? Kijk dan even op qpsvrijwilliger.nl of bel ons op 050 – 8200 483. Hopelijk zien wij je snel bij QPS geneesmiddelenonderzoek!

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties