Aan tafel met Natalie: 47 Anno Domini

RUG-student Natalie Voo weet alles van eten: ze komt uit de culinaire meltingpot Maleisië en is ook nog eens de dochter van een restaurateur. Om de week recenseert ze de studentvriendelijke horeca van Groningen. Deze keer: 47 Anno Domini.

Ik ben op een soort culinaire queeste om elk Italiaans tentje in Groningen te proberen en mijn voorlopige oordeel is dat ‘slecht tot matig’ hier de standaard is. De Italiaanse keuken is echt niet zo ingewikkeld: er komt maar een handvol ingrediënten aan te pas. Het moeilijkste is… Nou ja, er is dus niets moeilijks aan. Er is een reden dat onervaren koks beginnen met pasta, dat is bijna onmogelijk te verpesten. Maar na veel te veel teleurstellende avonden, heb ik met 47 Anno Domini eindelijk de jackpot te pakken.

Enorme porties

We gingen van start met wat brood. Dat was verder niet zo bijzonder, maar de nduja-boter die we erbij kregen – een soort salamispread – was pittig, vol van smaak en echt uniek. Daarna kwamen de hoofdgerechten: truffelpasta en hun beroemde pizza met pistache en mortadella. Het eerste wat me opviel: de porties waren enorm.

Ik heb al heel wat saaie truffelpasta’s gehad, maar deze was heerlijk. Stomend heet opgediend, romig en de pasta was perfect al dente gekookt. De combinatie van truffel en Parmezaanse kaas was hemels. Als ik echt een puntje van kritiek moet noemen, dan is het dat het kookwater van de pasta wat beter gezouten had mogen worden, maar al met al was dit een winnend gerecht.

En dan de pizza… Man oh man. De pistachepesto was notig en vol van smaak, de burrata romig en de mortadella zorgde voor die zoute, vlezige bite. Het deeg was zachte, luchtige perfectie. De pizza was zo groot dat we hem niet opkregen, dus ging het restant mee naar huis.

Ideaal voor een date

We hebben een tweede maag speciaal voor desserts, dus uiteraard bestelden we de pistachetiramisu. Die was niet te zoet, met een flinke scheut koffie en een vleugje van die romige pistachesmaak. Ik vond het jammer dat de pistache niet duidelijker naar voren kwam, maar hee, misschien hadden ze de rest van de noten voor de pizza gebruikt. Vooruit dan maar.

De bediening was perfect: snel, vriendelijk en ze keken het eten niet van je bord af, dus daar scoren ze punten mee. De sfeer was ook prettig, met roze accenten in het interieur en zachte verlichting. Ideaal voor een date of om la dolce vita te vieren met vrienden. Als je van pistachenoten houdt of gewoon van uitstekend Italiaans eten, doe jezelf dan een plezier en ren zo hard je kan naar 47 Anno Domini. Doe het vandaag nog!

47 Anno Domini, Rademarkt 15

Een stijlvol maar betaalbaar Italiaans restaurant. Voor twee mensen waren we €48,50 kwijt.

Eindoordeel

Eten: 9/10
Presentatie: 8,5/10
Bediening: 9/10
Sfeer: 10/10

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties