Eten met Natalie: Curry Me

RUG-student Natalie Voo weet alles van eten: ze komt uit de culinaire meltingpot Maleisië en is ook nog eens de dochter van een restaurateur. Om de week recenseert ze de studentvriendelijke horeca van Groningen. Deze keer: Curry Me.

Het geeft toch altijd veel voldoening als iemand voor wie je al jaren duimt eindelijk krijgt wat hij verdient – en Curry Me is zo’n succesverhaal.

Toenmalig RUG-student Fahd Rayees begon in 2020 met het bezorgen van huisgemaakt Indiaas eten, omdat hij vond dat de restaurants in Groningen nogal prijzig waren en niet altijd even goed. Met de hulp van zijn moeder zette hij daarom Curry Me op, voor lekker en betaalbaar eten waar je geen extra studielening voor hoeft af te sluiten. Ik ben al fan sinds 2021, dus de groei van het bedrijf voelt voor mij een beetje alsof ik een vriend succes zie hebben.

Zondig lekker

Nu Fahd zijn eerste fysieke locatie geopend heeft, moest ik er dus snel een kijkje nemen, met in mijn achterhoofd dat ze nog steeds in hun ‘testfase’ zitten. Ik bestelde de butter chicken, honey chicken en honey tofu met daarbij raita, dal en masala-groenten. 

De butter chicken was nog romiger dan toen Curry Me nog uitsluitend een bezorgdienst was, en net zo zondig lekker. De honey chicken was een perfecte mix van zoet en kruidig, maar de tofu met z’n bijna zalvige textuur was de duidelijke winnaar. De raita temperde het zoute van de curry’s met z’n frisheid. De dal was gewoon een dal zoals alle andere. De masala-groenten waren lekker pittig, maar iets te zout.

Top-2

Aan het interieur moet nog wel wat gebeuren, maar de zelfbedieningsbar was enorm praktisch en de bediening supervriendelijk. Fahd zelf liep er rond om alles in goede banen te leiden en stond open voor feedback, wat altijd een goed teken is. 

Met zulke zachte prijsjes en zulke heerlijk gerechten, staat Curry Me nu al in mijn top-2 voor Indiaas eten in Groningen. Een gewaagde uitspraak, ik weet het, maar eentje waar ik achter sta. Ik ga ze zeker in de gaten houden, want iets zegt me dat er nog meer smakelijks aan zit te komen!

Curry Me, Rademarkt 10

Een pas geopend, betaalbaar Indiaas restaurant dat heerlijke, authentieke curry’s serveert. Voor twee mensen waren we 40 euro kwijt.

Eindoordeel

Eten: 9/10
Presentatie: 8/10
Bediening: 8/10
Sfeer: 5/10

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties