Frustratie over Feringa Building leidt tot verbale agressie: ‘Niet acceptabel’ (UPDATE)

Frustratie over de problemen met de laboratoria in de Feringa Building zijn zo groot dat sommige onderzoekers ‘verbaal agressief’ zijn naar installatietechnici en veiligheidsmedewerkers. 

‘Dit is misschien begrijpelijk, maar niet acceptabel’, schrijft het bestuur van de Faculty of Science and Engineering (FSE) aan medewerkers. ‘De mensen die je in de laboratoria tegenkomt, zijn niet verantwoordelijk voor de situatie.’

Directeur Gerard Roelfes van het Stratingh Instituut bevestigt dat medewerkers gefrustreerd zijn. ‘Mensen proberen overal informatie los te peuteren’, zegt hij. ‘Dus ook van de monteurs die in hun lab aan het werk zijn. Maar die hebben ook niet het overzicht.’

Technici hebben daarom de opdracht gekregen geen informatie te geven over de stand van zaken aan medewerkers; dat leidt alleen maar tot misverstanden en geruchten.

Vooruitgang

Ondertussen lijkt er wel vooruitgang geboekt te worden met het oplossen van de problemen met het luchtmanagementsysteem. ‘Nu het faculteitsbestuur en de Arbo en Milieudienst in de lead zijn, gaat het beter’, zegt Roelfes. ‘Die snappen wel wat de urgentie van de problemen is. Er lijkt nu serieus schot in de zaak te zitten.’

In bouwdelen 5616 and 5615 is het luchtmanagement intussen op orde. De alarmsystemen moeten echter nog verbeterd worden voor de labs worden vrijgegeven. Ook de follow-up van meldingen moet beter. In de overige bouwdelen wordt nog gewerkt aan het afstellen van de ventilatie en afzuiging.

Het faculteitsbestuur stelt dat de nieuwe werkwijze, waarin het faculteitsbestuur om de dag samenkomt met de betrokken partijen om de voortgang te bespreken, goed werkt.

Naar behoren

Woensdag liet het faculteitsbestuur weten dat het luchtmanagementsysteem nu in alle bouwdelen naar behoren werkt. Programmering van het gebouwbeheerssysteem, dat meet wat de installaties doen zodat kan worden ingegrepen, is nog niet klaar. Ook is het testen van gaslijnen nog niet volledig afgerond.

Wel hoopt het faculteitsbestuur dat de eerste laboratoria in de week van 7 of 14 oktober weer in gebruik kunnen worden genomen.

Ook is besloten de Feringa Building langer open te houden in de periode rond kerst en oud en nieuw. In plaats van twee volle weken wil het faculteitsbestuur het gebouw alleen tussen 25 december en 1 januari sluiten. 

Lees ook:

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties