Projecten vertraagd door problemen Feringa Building 

De problemen met ventilatie en zuurkasten in de Feringa Building zijn nog altijd niet volledig opgelost. Ondertussen lopen projecten vertraging op. 

‘Het gaat elke dag beter’, benadrukte portefeuillehouder middelen Esther Marije Klop in de faculteitsraad van de Faculty of Science and Engineering (FSE), ‘Maar we zijn nog niet waar we willen zijn’.

Behalve de al bekende problemen met de ventilatie, zijn er ook problemen met de buizen waar ‘technische gassen’, zoals helium of zuurstof door moeten stromen.

Vertraging

Vooral problematisch is het feit dat tijdelijke projecten hierdoor vertraging oplopen. Voor zoiets zou normaal verlenging worden gegeven, maar door de financiële problemen is dat nu niet zomaar mogelijk. Dergelijke schade verhalen op de bouwers, is volgens Klop ‘heel moeilijk’.

Voor andere problemen moeten de bouwers wel opdraaien, legde Klop uit, bijvoorbeeld als ze dingen anders geïnstalleerd hebben dan de bouwtekening voorschrijft. Maar er zijn ook gevallen dat de faculteit zelf van inzicht veranderde, of dat de tekeningen niet correct waren. Dan moet de faculteit opdraaien voor de gemaakte kosten.

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties