Weekje weg

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Wat te doen als je 's zomers een weekje weg wilt, maar je stufi werkt niet mee?

Beste Tim, 

Net als elk jaar plan ik met wat vrienden om in de zomer een weekje ergens heen te gaan. Probleem is alleen dat ik nu al nauwelijks de volgende stufi haal, laat staan dat ik een reis kan betalen. Wat moet ik doen?

Willem

 

Beste Willem,

Nu de bleke Groningse huidjes de eerste zon gezien hebben, is er nauwelijks houden meer aan. De zomer is in aantocht, de korte kleren mogen aan; waar gaan we het deze zomer gaver hebben dan onze facebookvrienden en hoeveel warmer is het daar? Omdat Epe in weinig opzichten cooler is dan eigenlijk willekeurig welke andere stad die je kunt verzinnen, wordt er dus vaak (ver) over de grens gekeken. Maar ja, dat kost dan ook weer duurder!

Op studentenvakanties, waar nog wel eens een piepklein biertje geheven wordt op de vrijheid en het leven, geeft iedereen om maar niet de gierigaard te zijn al gauw iets meer uit dan hij eigenlijk zou willen. Je bent maar één keer student, later als je werkt kun je dit soort dingen niet meer maken. Et cetera. Gevolg is dat de kosten van de reis al gauw oplopen zonder dat iemand dat echt wil. Dit zou je kunnen voorleggen aan vrienden, om samen met hen een budget vast te stellen.

Het andere alternatief is dat je acht dat iedereen zelf wel verstandig de financiën bijhoudt, en je na blijk van eigen falen de eer aan jezelf houdt. Dat kan van tevoren, wat eerlijk zou zijn, en nét op het moment dat ze van iedereen de geboortedatum moeten hebben om te boeken. Dat je dan last minute inééns toch niet kan omdat je ‘je ineens in een onverwachte financiële situatie bevindt. Echt, het spijt me, gasten!’ En ach, uiteindelijk maak je in het ‘s zomers half verlaten Groningen toch af en toe ook nog de gekste dingen mee.

Succes!

 Heb je ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected]

 

12-05-2015