Marylin Manson, Inge van Calkar, Casual Klassiek en de Krantenkapper

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Marilyn Manson

Speciaal voor Eurosonic/Noorderslag organiseerde het Groninger Museum een tentoonstelling met werk van de Amerikaanse shockrocker Marilyn Manson. Het festival is al afgelopen maar de tentoonstelling loopt nog tot en met 16 maart. Nu de ergste drukte weer voorbij is kun je er mooi even naar toe.

Marilyn Manson is een vreemde man, mild uitgedrukt. Zijn muziek is niet echt toegankelijk, zijn uiterlijk ook al niet. Het zou dus vreemd zijn als de man kunst zou maken voor de kinderkamer. Dat doet hij dan ook niet. Volgens het museum laat  Manson  ‘ons de werkelijkheid van pijn en afgrijzen zien’. Ach, dat hij geen leuke jeugd heeft gehad, wordt meteen duidelijk. Gelukkig levert het lijden van de mens vaak mooie plaatjes op. In zijn geval is dat ook zo.

Zijn waterverf schilderijen zijn vreemd maar intrigerend en met een prachtig kleurgebruik. Zeker de moeite waard.

Marilyn+Manson_I've+got+my+arm+around+no+one_2005_watercolor,76+x+56+cm_1

 

Casual Klassiek

Aan klassieke muziek kleeft nog altijd een stoffig randje. De keren dat ik bij een klassiek concert was, werd mijn vooroordeel telkens weer bevestigd: de gemiddelde leeftijd ligt altijd ver boven de veertig en de grijze haren domineren het beeld. Misschien heeft het iets te maken met het feit dat je er niet op kunt dansen, je verplicht lang stil moet zitten en op de een of andere manier bier niet smaakt bij klassieke muziek.

Klassiek is niet hip. Toch worden er verscheidene pogingen ondernomen om het genre te verjongen en verhippen. Meestal komt dat er op neer dat ze iets met video doen of met popmuzikanten. Vandaag, vrijdag 24, kun je naar &zo voor een nieuwe poging klassiek te versmelten met modern. First Symphony of Dance heet het evenement. Er is een dj,  een vj en er zijn dansers. En je kunt gewoon met je biertje in de zaal staan. Ga het eens proberen zou ik zeggen!

klassiek

 

Inge van Calkar

Inge van Calkar ziet er uit als een schattig blond meisje. Als je hoort dat ze muziek maakt,  ga je al gauw denken aan lieve ‘meisje met gitaar’ liedjes. Niks is minder waar. Ze maakt catchy nummers met tempo erin, die slingeren tussen pop, rock en folk en in de verte doen denken aan KT Tunstall. Vrijdag, vandaag dus, presenteert ze haar debuutalbum in Vera. Het album is ook te beluisteren in de 3voor12  luisterpaal. Toegang is gratis en er is ook een voorprogramma, de Britse Cajita.

 

Etsy: De Krantenkapper

Deze week op Etsy geen verzameling van verschillende kledingstukken, schoenen, jassen of tassen maar één hele leuke shop namelijk de Krantenkapper. Het is de winkel van de zusjes Janneke en Lotte uit Den Bosch.  De naam komt van de eindeloze middagen kappertje spelen met krantenharen. Nu ontwerpen ze hele leuke dingen van papier.  Bijvoorbeeld tijdelijke tattoos en stempels.

 

24-01-2014