Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je compu? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK  iedere week een handjevol uitgaans en lifestyle tips om je niet te vervelen!

Hel Looks

hel looks

Nog even en de tijd van rokjes, jurkjes, open schoenen en zonnebrillen komt er aan en dan mag dat gewatteerde dons jack en mogen die degelijke maar of zo warme laarzen weer in de kast! Tijd voor een garderobe update en tijd voor wat inspiratie. Want wat moet er voor de nieuwe garderobe aangeschaft worden wil je er niet zooo 2012 bij lopen? Inspiratie vind je op het net. Op online modeblogs.

Hel Looks is een blog die je absoluut moet checken. Want: het is een streetstyle blog en juist die moet je in de gaten houden als je wilt weten wat hip is. En: het komt uit Scandinavië, namelijk Helsinki. Die Finnen hebben een heel eigen, een beetje apart maar ook een groot gevoel voor mode. Geheel en al niet doorsnee en dus heel interessant voor de degelijke Nederlander die ergens diep van binnen toch graag eens het doorsnee straatbeeld zou ontstijgen. Let trouwens ook even op al die geweldige namen die ze allemaal hebben!

www.hel-looks.com

 

Etsy: Jull Made

In deze rubriek ook wekelijks een Etsy tip. Etsy is een website waar mensen vanuit de hele wereld hun zelfgemaakte producten kunnen verkopen. En dit zijn geen amateurknutselwerkjes van papier-maché maar  je vind hier de meest geweldige dingen van meubels, tot kleding, sieraden, kunstwerken en cadeaus. Deze week een van de items van Jull Made.

Juliya komt uit een klein plaatsje in Bulgarije en maakt sieraden van hout, klei, polymeer en steen. Ze maakt bijvoorbeeld hele mooie ringen van stenen. Van die hele gewone grijze, of zwarte stenen waar je zelf aan voorbij loopt op straat. Zij dus niet. Maar nog mooier is de ‘Wooden Geometric Necklace’ voor €17,00. Hij is er in verschillende kleuren en staat geweldig bij een simpel wit of grijs T-shirtje. En is natuurlijk super origineel. Je bent geheid de enige in Groningen die er mee rond loopt. Tot vandaag dan.

etsy necklace

 http://www.etsy.com

 

Kult

Het is vrijdag en je hebt zin in een feestje. Dan heb je vandaag mazzel want cafe Kult bestaat vrijdag 22 maart 10 jaar en viert dit groots en gratis. Op het eerste gezicht is  Kult een gewoon bruin café. Maar eenmaal binnen zijn de muren niet bruin maar roze en groen en hangen ze vol met werk van jonge kunstenaars. Je kunt er elke maand bingo spelen met de Bingo Brothers. Je kunt je eigen cassettebandjes ( wat zijn dat ook alweer??) meenemen naar cassettepret met Ane of je kunt naar de foute film avond. Een beetje apart maar wel lekker dus,  Kult. Vanavond vieren ze feest met champagne, taart, een auto-voetbal-race, slammers, slingers, een rad van fortuin, dj’s en bandjes. Oftewel je kunt helemaal los!

kult

www.cafekult.nl

 

Lazy Sunday afternoon Tip

En dan is het alweer zondag. Je bent superbrak van te veel bier en je voeten doen zeer van weer een hele nacht op veel te hoge hakken dansen. Waarbij die hakken ook nog eens helemaal onder de vlekken zitten ( nee je had dus beter niet die suède exemplaren aan kunnen doen want die krijg je nu nooit meer schoon).  En dus blijft er niks anders over dan op de bank hangen en naar de je laptop of tv staren.

Ik zou je dus van een paar hele goede tips over geweldige dvd-series kunnen voorzien maar dat doe ik deze keer niet. Want wat ook helpt tegen een kater is gewoon weer wat gaan drinken. Bijvoorbeeld bij het Whiskey festival komende zondag 24 maart in der Aa-kerk. En je dan niet weer lam drinken maar gewoon lekker rondlopen, een beetje proeven, een beetje ruiken, een beetje hapjes eten, kortom een beetje relaxen en aan je kater werken. Prima toch?

whiskeyfestival

www.wfnn.nl/

21-03-2013