Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK  iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Fire Works

Het oude postkantoor aan de Munnekeholm staat al een tijdje leeg. Zonde, want het is echt een prachtige ruimte. Gelukkig wordt het af  en toe gebruikt voor losse projecten. Deze zaterdag wordt de zaal omgebouwd door Solidaritas tot een expositiehal vol met klanken en beelden. Solidaritas is de club van KCM-studenten die van alles organiseren. Zaterdag heeft alles met licht, donker en schaduw te maken. Er is eten, drinken en muziek. Broeder Dieleman, Sofie LeTitre, Amber Arcades en Stuart Mavis treden op. Kaartjes (€7,50) zijn te koop bij Plato. www.facebook.com/events

solidaritas

Electro Acoustic Sessions

Ben je in voor mooie maar misschien wel wat minder bekende muziek? Ga dan eens naar het Grand Theatre voor een concert. Vanavond bijvoorbeeld is er het festival Electro Acoustic Sessions.  In alle zalen is iets te beluisteren. In deze editie staat de piano centraal. En de electronica natuurlijk. Jozef Dumoulin bijvoorbeeld speelt op een Fender Rhodes maar heeft een compleet eigen geluid opgebouwd door een combinatie te maken met allerlei electronica. Ook de Groningse jongens van Noisia doen iets bijzonders. En er is nog veel meer. Dus laat je eens verassen door iets nieuws.

electro

 

The Selby

Ook deze week weer een tip voor de thuisblijvers en bankhangers onder ons. Niks leukers dan je in verloren uurtjes te laven aan de interieurs van anderen. Zeker als deze anderen behoren tot het rijkere deel der mensheid en het interieur al gauw het gemiddelde Ikeagehalte ontstijgt. Dus, ga eens een middagje kijken op theselby.com. Een site van fotograaf Todd Selby die de binnenkant van huizen van ‘creative individuals’ vastlegt. Die creatieve individuen zijn mensen als Christian Louboutin, Pharell Williams of Julia Restoin Roitfeld maar ook minder bekende namen komen voorbij. Niettemin zijn alle personen en interieurs op de foto uitzonderlijk aantrekkelijk en uitzonderlijk bijzonder. Of gewoon hip en rijk. Leuk om bij weg te dromen in ieder geval.

julia

Etsy: Sightseeing Case

Vond ik vorige week op Etsy nog iets wat nou niet echt uitblonk in schoonheid ( de Cranky Pants), deze week heb ik  iets gevonden wat wel weer echt mooi is. Men zegt wel dat het een van de belangrijkste accessoire items is: De Tas. Persoonlijk ben ik meer van de praktische gevallen waar veel in past en die gemakkelijk zijn in gebruik. Dus niet van die kleine tasjes die op een envelop lijken en die je alleen maar gebruikt omdat ze toevallig dezelfde kleur hebben als je blouse of jurk. Maar ook praktische gevallen kunnen mooi zijn. Zoals deze: de Sightseeing Case. Handgemaakt van vilt en canvas. Niet te lomp en met een mooi bruin leren riempje. Een uniek exemplaar. Mooi toch?

case

 

10-05-2013