Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

90s Party

Een klein brokje zomerhitte was ons gegund deze week, niet meer. Nu is het zaak om dat zomergevoel op de een of andere manier vast te houden. Want ook zonder de hitte van de zon kan het zomers zijn. Ach, we houden moed kan ik misschien beter zeggen. Ik persoonlijk zou het liefst een ‘ticket’ inschieten bij de heren weergoden, of het weer gewoon afschaffen. Zodat ik in het vervolg ook niet de helft van mijn aankondigingstekst kwijt ben aan gezeur over het weer! Anyway, dansen op leuke muziek. Daar moet het over gaan. Zaterdag is er namelijk een zinderende zomereditie van That 90s Party in het Platformtheater. Trek gewoon een korte broek aan en ga dansen op bijvoorbeeld The Vengaboys, T-Spoon, 2Unlimited, Scooter of Wes. Daar word je echt wel vrolijk van! 

www.that90sparty.nl

 

Etsy: Wit

Sommige kleuren zijn duidelijk seizoensgevoelig. Vorige winter zag je veel donkergroen, paars of okergeel. Kleuren die je, nu het weer zomer wordt (ooit)  niet zo gauw meer gaat dragen. Heb je geen zin elk seizoen weer je hele garderobe opnieuw aan te schaffen dan moet je er voor zorgen dat je genoeg (neutrale) basics in je kast hebt. Voor de zomer kun je het beste een aantal witte items hebben. Wit kan namelijk altijd. Eigenlijk wel in ieder seizoen. Met als enig verschil dat je in de zomer helemaal in het wit kan gaan. Op Etsy heb ik een paar hele mooie witte items gevonden. Bijvoorbeeld deze mooie klassieke zijden blouse, of deze jurk. Hippie mag ook weer! Dat zien je vooral terug in de lange rokken en jurken die weer in zijn. Hier een hele mooie witte vintage Prairie Hippiejurk. En hier bij BoteggaVintage uit Italië vind je de meest prachtige vintage kleren en accessoires waaronder deze mooie witte (onder)jurk.

wit3

Festival van de geest

Gek. Dat is het thema van het Festival van de Geest. Een eigenwijs feest van 20 tm 23 in de Nieuwe Kerk. Gek is heel breed. Gek is anders. Het is tè gek. Of te gek voor woorden. Gek woord eigenlijk, gek. Dat heb je soms met woorden als je ze vaak achter elkaar herhaalt. In het geval van dit festival betekent het concreet dat er wordt samengewerkt met Lentis, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Cliënten worden als uitvoerenden en bezoekers bij het festival betrokken. Er is veel te doen, er is een kunstmarkt, er is een fototentoonstelling, er is muziek, proza, poëzie, er is theater en er is eten. En dat allemaal in en rondom de Nieuwe Kerk. Een prachtlocatie. Even langsgaan dus!

www.festivalvandegeest.nl

festivalvandegeest

 

Surfvoer

We lezen geen kranten meer, geen boeken, luisteren geen hele cd’s meer. Het lijkt er op dat we met zijn allen langzaam verworden tot een soort plaatjes surfers met een aandachtspanne van een goudvis. Ik ga me in dit korte stukje niet uitlaten over  de vraag of dat goed of slecht is. Ik ga er maar gewoon even vanuit dat ook jullie, contemporaine surfers, het fijn vinden om leuke plaatjes te kijken. En dus zal ik jullie voeren. Een goede bron van voer voor het oog is Froot.nl . Mooie foto’s, leuke filmpjes. Heel fijn. Ben je op zoek naar iets met nog minder inhoud, kijk dan eens hier: rappersdoingnormalshit. Heel flauw. Of hier: Mugshots. Ook heel flauw. Maar wel leuk. Vooral die van de Celebrities. Lindsay Lohan heeft er maar liefst 6!

lindsaylohan2013

21-06-2013