Wat gaan we doen dit weekend?

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Bier

Ja, daar gaan we weer! Het jaarlijks terugkerend bierfeest in de Martinikerk is weer terug. Bier drinken onder het wakende oog van ome Jezus, heerlijk. Maar de Heiland is niet de enige geestelijk leider in het pand. Het wemelt er ook van de biergoeroes.

En je kunt masterclasses volgen. Dus drink nou niet teveel hersencellen weg… Kleine slokjes lentebier, tripel, blond, kasteel of bruin. Gewoon lekker proeven en dan rechtuit naar huis.

 

Vrouwen

Het zijn vast niet alleen mannen die bier gaan proeven, maar ik schat dat het percentage drinkende vrouwen in de kerk toch aanzienlijk lager is straks. Helemaal op vrijdag, omdat er dan een heuse vrouwenavond is in EMG Faktors.

Het spetterende evenement heeft de spetterende naam Vrouwenfaktorij 1.0 meegekregen. Mode, wellness, smoothies en make-up, het wordt een dolle boel. Helemaal als je bedenkt dat je er ook nog heerlijk kunt dansen. Een mieterse avond, zoals de site zegt? Of eerder een een kippenhok zoals ik zelf zou zeggen? Maar goed… ik hou dan ook meer van bier dan van smoothies…

 

Etsy: Weird stuff

Afgezien van alle bijzonder mooie (zelfgemaakte) spullen die je op Etsy kunt vinden, kom ik ook af en toe  de meest vreemde dingen tegen. Oude gasmaskers bijvoorbeeld, of een oude Russische theaterverrekijker, of hele vreemde erotisch getinte houten beeldjes. Teveel om op te noemen. Kijk maar hieronder.

 

Varkentje Rund

Van drie uur tot Studio Sport kun je zondagmiddag in de Puddingfabriek cultuur happen en genieten van mooie verhalen, nieuwe ideeën, verrassende optredens en muziekjes. Deze week is het extra leuk, omdat Varkentje Rund komt: mijn favoriete animatiekarakter sinds Kabouter Wesley een stille dood stierf. Maker Michiel Hoving komt uit Grunn en vertoont zondagmiddag filmpjes. Ook leuk voor eventuele kinderaanhang!

Wie er ook komt optreden is DJ Over Datum. Geen idee wat voor muziek hij draait, maar ik vind zijn naam alleen al geniaal. Club Bavarois heet het gebeuren trouwens en dit is de tweede editie. Deze keer kun je er ook nog eten. Enne… nu is het tijd voor mijn favoriete varken:

 

 

 

11-04-2014