Alles rond The Passion!

Of je het vindt het prachtig, of helemaal niets: The Passion komt 17 april naar Groningen. De UK vertelt je waar je moet zijn.

Vanaf 20:30 uur kun je gratis live meekijken vanaf de Vismarkt naar het muzikale evenement rond het lijdensverhaal van Jezus. Wil je erbij zijn, bivakkeer dan ’s middags al voor het podium bij de Korenbeurs. Er worden namelijk zo’n 15.000 bezoekers verwacht. Vismarkt vol? Op de Grote Markt kun je op een groot scherm volgen wat er een paar honderd meter verder op gebeurt.

Rotterdam decor voor The Passion

Ook loopt er een processie door de binnenstad. Duizend man lopen met een mega wit verlicht kruis vanaf de Euroborg naar de Vismarkt. De precieze route wordt niet bekend gemaakt, maar als ze langs je deur lopen heb je een brief in de bus gekregen.

10 april

In de geest van The Passion worden er deze week verschillende randevenementen georganiseerd. Dol op speciaalbiertjes? Loop de abdijbierroute en drink je heilig bij zes verschillende cafés. De Pintelier organiseert de kroegentocht van 10 tot 17 april elke avond..

Voor meer diepgang kun je naar een van de lezingen of debatten gaan die de christelijke studentenverenigingen organiseren. Religiefilosoof Jan-Auke Riemersma, alias ‘De Lachende Theoloog’, vertelt op 10 april over ‘de onlogische God’  in de Senaatszaal van het Academiegebouw.

11 april

Vrijdag vindt de Culture Exchange plaats, waar de internationale studentenverenigingen samen met Nederlandse studenten in gesprek gaan over ‘worldviews, God and suffering’.

13 april

Zondag debatteren de voorzitters van onder andere Vindicat, Albertus, Dizkartes en N.S.G. over het lijden in de wereld.

 14 april

Heb je de laatste tijd veel zondes begaan? Dan kun je biechten bij Pastoor Wagenaar in de kantine van de UB op 14 april om 13:00 uur.

16 april

Studium Generale analyseert het tv-spektakel kritisch met de lezing Jezus als kijkcijferkanon op woensdag om 20:00 uur. Wat blijft er over van de het lijdensverhaal als het vooral een publiekstrekker moet zijn? Dat vragen RUG-theologen Justin Kroesen en Wouter Slob zich af.

17 april

Tja, dan is er natuurlijk The Passion zélf! En na afloop van kun je gaan borrelen bij de studentenverenigingen Navigators en Ichthus.

Vind je het allemaal niks? Wil je het liefst zo veel mogelijk missen? Dan is het goed om te weten welke wegen er allemaal zijn afgesloten deze dag. Check de plattegrond. Ook geldt er die dag een fietsparkeerverbod.

Is je fiets klaar voor de sloop, zet hem dan vooral tussen 09:00 uur en 23:00 uur op de Vismarkt of tussen 16:00 uur en 23:00 uur in de Zwanestraat, Oosterstraat Guldenstraat, Waagstraat, Waagplein of aan het begin van de Haddingestraat of Pelsterstraat. Gegarandeerd dat je van ‘m af bent.

Plattegrond The Passion

 

10-04-2014