UMCG stopt met onderwijs om virus

UMCG stopt met onderwijs om corona

Aan het UMCG verbonden docenten stoppen per direct met het geven van onderwijs om het coronavirus buiten de deur te houden. De maatregel geldt in ieder geval tot 4 april.
11 maart om 18:35 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 11 at 18:35 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door Koen Marée

11 maart om 18:35 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By Koen Marée

maart 11 at 18:35 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Koen Marée

Freelancejournalist Volledig bio Freelance journalist Full bio

Dat heeft gevolgen voor studenten geneeskunde, tandheelkunde en bewegingswetenschappen. Het besluit is genomen na overleg tussen het Regieteam COVID van het UMCG en prodecaan onderwijs Gerda Croiset. Eén week voor 4 april wordt bekeken of de maatregelen worden verlengd.

Het ziekenhuis wil voorkomen dat medewerkers tijdens contact met grote groepen studenten het virus oplopen en dit vervolgens meenemen naar de werkvloer.

Om die reden komen alle onderwijsactiviteiten, (spreekuur)toetsen, coachgroepen en themauren in het Klinisch Trainingscentrum te vervallen.

Op de hoogte

Individuele afspraken of onderwijs in kleine groepen gaan, afhankelijk van de docent, wel door. Studenten worden daar individueel van op de hoogte gesteld.

Daarnaast werken docenten binnen de bachelor geneeskunde aan een alternatief onlineonderwijsprogramma. Op dit moment is nog niet bekend of andere opleiding diezelfde stap ondernemen.

Coassistenten

De maatregelen hebben vooralsnog geen gevolgen voor coassistenten die hun klinische stage doen. Zij vallen onder het beleid van het betreffende ziekenhuis of verpleeghuis. Tenzij de instelling waar zij werkzaam zijn het niet toelaat, mogen zij de stage afmaken.

Studenten die buiten het UMCG stage lopen, wordt verzocht niet meer naar het UMCG te komen om elk risico van verspreiding te mijden. Ook vraagt de opleiding studenten om regelmatig de berichtgeving van het UMCG te checken.

11 March 2020 | 22-11-2020, 16:19
Array
Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties