Geen studievertraging door corona

RUG-advies aan alle faculteiten

Geen studievertraging door corona

Studenten die op advies van de GGD thuisblijven als voorzorgsmaatregel tegen het coronavirus, hoeven zich geen zorgen te maken over mogelijke studievertraging of het missen van colleges.
11 maart om 10:45 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 11 at 10:45 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

11 maart om 10:45 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

maart 11 at 10:45 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Afgelopen weekend liet de Faculteit der Letteren weten dat zij de aanwezigheidsplicht opschort als studenten thuisblijven vanwege het coronavirus. In navolging daarvan heeft de RUG nu alle faculteiten aangeraden rekening te houden met eventuele studievertraging als studenten zich ziek melden en op advies van de GGD niet naar de uni komen.

‘Elke faculteit maakt hier een eigen afweging en besluit in’, licht RUG-woordvoerder Jorien Bakker toe. ‘Als mensen hier studievertraging door oplopen, zal er uiteindelijk wel rekening mee worden gehouden.’

Letteren

Het letterenbestuur ontving eind vorige week tal van vragen van studenten en studieadviseurs over de aanwezigheidsplicht. Zet je dit op het spel als je vanwege een mogelijke besmetting met het coronavirus besluit twee weken thuis te blijven?

Nee, zei vicedecaan en portefeuillehouder onderwijs Roel Jonkers. ‘Mensen die van de GGD te horen krijgen dat ze beter thuis kunnen blijven, hoeven zich geen zorgen te maken. Die afwezigheid telt niet voor hun aanwezigheidsplicht.’

Studenten van letteren moeten zich per telefoon of mail afmelden bij het secretariaat van de opleiding en de betreffende docent. De komende weken wordt bekeken of voor de gemiste colleges vervangende opdrachten nodig zijn.

Andere faculteiten

De faculteit GMW liet dinsdag weten de maatregelen van letteren over te nemen. Ook bij FEB hoeven studenten zich geen zorgen te maken om hun aanwezigheid als ze op GGD-advies coronamaatregelen nemen.

Bij ruimtelijke wetenschappen, wijsbegeerte, Campus Fryslân, University College Groningen en rechten wordt niet direct gesproken over een uitzondering op de aanwezigheidsplicht. Wel nemen deze faculteiten het RUG-beleid over: als er studievertraging optreedt, zal hier per student rekening mee worden gehouden.

Hoe studenten zich precies dienen af te melden in verband met coronamaatregelen, verschilt per faculteit. Studenten kunnen deze informatie terugvinden in hun persoonlijke studentenportaal of via een e-mail van de faculteit.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties