Vakantie = verveling

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Vakantie? Nikki verveelt zich te pletter. Bikini's passen dus.

Beste Tim, ik heb sinds drie dagen vakantie maar verveel me nu al, help!

Nikki

 

Beste Nikki,

Het woord vakantie komt van het Latijnse vacare, wat ‘vrij zijn (van)’ betekent. Jij bent nog zeventig (!) dagen vrij van universitaire verplichtingen, en hoewel je, als je oude mensen mag geloven, later met weemoed aan dit soort moment zal terugdenken, kan dat nu voor een gevoel van leegte zorgen. Als je kamer al opgeruimd is en het is zoals altijd te warm of te koud om in het plantsoen te liggen, wat moet je dan met je tijd?

Wat in je voordeel werkt, is dat er nog genoeg mensen zijn die nog wél wat te doen hebben. Waar vakantie bij de meeste mensen een soort algeheel ‘geen zingevoel’ opwekt, is niemand zo te porren voor iets leuks als een student in tentamentijd. Je kunt dááágen vullen door elk uur met iemand anders voor koffie af te spreken. Zij een break, jij een cafeïnetolerantie van heb ik jou daar en jullie allebei een versterkte band. Tel uit je winst!

Verder kun je ’s ochtends uitslapen, ’s middags bikini’s passen, ‘s avonds alle WK-wedstrijden kijken en ’s nachts op jacht naar dronken voetbalsupporters uit alle windstreken.

Ook kun je twee volle dagen vullen met het eindelijk kijken van alle afleveringen van Game of Thrones. Niets zegt beter ‘ik heb vakantie!’ dan iedere drie kwartier een geschokte Facebook-update over hoe je favoriete karakter nu weer afgeslacht is. Maar: geen spoilers, want niet iedereen heeft alles al gezien WANT NOG NIET IEDEREEN HEEFT AL LEKKER VAKANTIE OKÉ?!?!

Geniet ervan…

 

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected] 

24-06-2014