SSH zet bewaking in na feest aan Winschoterdiep

Het studentencomplex van de SSH aan het Winschoterdiep. Foto via Google Streetview

SSH zet bewaking in na feest aan Winschoterdiep

Studentenhuisvester SSH zet beveiliging in bij al zijn Groningse studentenpanden om in de coronaperiode feesten te voorkomen. Het besluit komt nadat de politie van vrijdag- op zaterdagnacht een feestje in het studentencomplex aan het Winschoterdiep beëindigde.
20 oktober om 10:26 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
oktober 20 at 10:26 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.
Avatar photo

Door Denise Overkleeft

20 oktober om 10:26 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
Avatar photo

By Denise Overkleeft

oktober 20 at 10:26 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.
Avatar photo

Denise Overkleeft

Student-redacteur Volledig bio Student editor Full bio

Het feest was ‘mild voor een Winschoterdiepfeest’, zegt een internationale student computer science die niet bij naam in UKrant wil uit vrees voor zijn huurcontract. ‘Het feestje van de dinsdag ervoor was veel wilder.’

Toch zorgde het voor meerdere meldingen van geluidsoverlast, waardoor rond 2 uur de politie naar het pand kwam en het feest opbrak. 

Volgens de student waren er vrijdagnacht zo’n vijftig aanwezigen. Het feest werd georganiseerd door verschillende bewoners van het voornamelijk door internationals bewoonde complex. Zij hadden een publieke uitnodiging op sociale media gezet.

Compleet onaanvaardbaar

Het feest schoot de SSH in het verkeerde keelgat. ‘Laat ons in ondubbelzinnige bewoording duidelijk maken dat dit soort feesten en samenkomen compleet onaanvaardbaar is’, schrijft de huisvester zaterdag in een boze mail aan alle bewoners.

Iedereen werkt er hard aan om de verspreiding van het coronavirus te verminderen, vervolgt de SSH. ‘Het gedrag van sommigen van jullie is een klap in hun gezicht, die niemand kan tolereren.’

In samenspraak met de Veiligheidsregio, die door de politie werd ingelicht over het feest, heeft de SSH meer strenge maatregelen ingevoerd. Zo mogen bewoners geen gasten ontvangen. Wie niet in het complex woont, is er nu niet welkom.

In de gemeenschappelijke ruimtes mogen maximaal vier mensen op gepaste afstand samenkomen en na tien uur ‘s avonds mogen mensen überhaupt niet meer samenkomen in de gemeenschappelijke ruimtes. 

Repercussies

Volgens de mail kan het feest van vrijdag ook tot ‘strenge repercussies’ leiden voor (sommigen van) de bewoners. ‘Wij, de politie en de gemeente voeren nu een zerotolerancebeleid met betrekking tot de huurders van het Winschoterdiep. Ongeacht of je wel of niet bij het feesten betrokken was’, valt in de mail te lezen.

Als iemand de huisregels, de nieuwe extra maatregelen, de Nederlandse wet of de landelijke coronamaatregelen overtreedt, zal dat zware consequenties hebben voor diegene, aldus de mail. De nieuw aangestelde bewaking zal er, ook in het weekend, op toezien dat overtreders aangepakt worden.

De SSH maakt in de loop van deze week bekend welke gevolgen het feest verder zal hebben voor de bewoners. 

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties