RUG volgt minister en schuift bindend studieadvies een jaar op

RUG volgt minister en schuift BSA een jaar op

De RUG gaat mee in het advies van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven om alle studenten die hun BSA niet halen wel door te laten stromen naar het volgende studiejaar.
31 maart om 12:45 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 31 at 12:45 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

31 maart om 12:45 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

maart 31 at 12:45 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.

De universiteit heeft de regels rondom het bindend studieadvies (BSA) voor dit academisch jaar versoepeld vanwege de coronacrisis. ‘Alle studenten die vertraging oplopen als gevolg van de coronacrisis, ontvangen zonder nader onderzoek een uitgesteld advies’, schrijft de universiteit in de tijdelijke richtlijnen.

Normaal gesproken krijgen studenten die onvoldoende studiepunten halen een negatief BSA en mogen dan niet verder met de studie.

Advies

Dit jaar mag in principe iedereen door. Studenten die als gevolg van de coronacrisis vertraging oplopen, mogen de punten volgend academisch jaar inhalen. Dit geldt ook voor studenten die vorig academisch jaar een uitgesteld advies kregen en hun punten dit jaar hadden moeten inhalen.

Zoals gebruikelijk moeten studenten die vertraging oplopen, hun vertraging wel melden. Bij een vertraging van vijf studiepunten of meer moeten ze de studieadviseur inlichten en bij een vertraging van vijftien punten of meer moet ook de studentendecaan op de hoogte zijn.

Opnieuw inschrijven

Er zijn ook studenten die zich per 1 maart hebben uitgeschreven, omdat ze niet verwachtten hun BSA te halen. Aangezien de regels nu ‘versoepeld’ zijn, mogen zij zich wat betreft de universiteit opnieuw inschrijven voor dezelfde studie. Het is vervolgens aan de faculteiten om te bepalen of een student ook daadwerkelijk opnieuw tot de studie wordt toegelaten.

Meer informatie is te vinden op de website van de RUG.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties