Rector: ‘Student klaagt, maar neemt geen verantwoordelijkheid’

Rector Cisca Wijmenga is ‘heel teleurgesteld’

‘Student klaagt, maar neemt geen verantwoordelijkheid’

De RUG moet drastische maatregelen nemen om de druk op het onderwijs te verlagen, maar studenten lopen er niet warm voor om mee te praten. Dat maakt rector magnificus Cisca Wijmenga ‘een beetje verdrietig’.
18 maart om 15:10 uur.
Laatst gewijzigd op 18 maart 2021
om 19:47 uur.
maart 18 at 15:10 PM.
Last modified on maart 18, 2021
at 19:47 PM.
Avatar foto

Door Christien Boomsma

18 maart om 15:10 uur.
Laatst gewijzigd op 18 maart 2021
om 19:47 uur.
Avatar foto

By Christien Boomsma

maart 18 at 15:10 PM.
Last modified on maart 18, 2021
at 19:47 PM.
Avatar foto

Christien Boomsma

Achtergrondcoördinator en wetenschapsredacteur Volledig bio » Background coordinator and science editor Full bio »

De universiteit trekt 21,5 miljoen euro uit om de enorme werkdruk in het onderwijs door corona en de groei in studentenaantallen te verlagen. Maar om met de juiste oplossingen te komen, is er input nodig van docenten en studenten.

Die laatste groep laat het afweten. Ondanks verwoede pogingen kwamen er op de eerste van twee brainstormbijeenkomsten voor studenten slechts zeven studenten opdagen.

Verbaasd

‘Daar ben ik verbaasd over’, zei Wijmenga. ‘Dan denk ik: dit gaat over jullie allemaal, dus laat ook van je horen. Jullie zijn goed in klagen wat jullie niet goed vinden. Maar op het moment dat je de kans krijgt om mee te denken, dan zien we jullie niet.’

Volgens Wijmenga heeft de universiteit er alles aan gedaan om studenten op te roepen om mee te doen. ‘Als jullie verantwoordelijkheid willen hebben, dan moet je die ook nemen’, vindt ze. ‘Ik ben echt heel teleurgesteld. Wees een actieve student die wil bijdragen aan deze universiteit.’

Alsnog meepraten? Studenten kunnen zich hier aanmelden voor de tweede en laatste bijeenkomst op 23 maart, medewerkers via deze link

4 REACTIES

 1. “wees een active student” dat ben ik zeer graag, mar ik heb hier geen enkel bericht over ontvangen. Ik lees nu dit artikel omcat ik 4 uur geleden de reguliere UK update email heb ontvangen, dus heb hiermee ook de laatste bespreking gemist. Ik houd altijd utigebreid mijn email in de gaten & weet het belang van feedback geven en gezamelijke discussies. ‘ondanks verwoede pogingen’? Welke pogingen? Ik vol de RuG en de Letteren instagram accounts, ik lees alle berichten in mijn mailbox & op nestor’s ‘need to know’ pagina, maar ik hoor nu pas over deze sessies, nu ik een link uit de reguliere UK email update volg.

 2. Ok maar
  1. Ik heb hier alleen een mail over gehad in mijn p-account, niet in mijn s-account
  2. We hebben al meerdere, zeer actieve van dit soort sessies in de FSE lopen
  3. Ook als studievereniging is ons niet gevraagd hier mensen over te informeren
  4. Als je mensen vraagt zich op te geven voor dit soort sessies neemt t aantal deelnemers sterk af, dat zouden ze na een jaar corona toch moeten snappen

  Hoe ben je dan nog verbaasd dat er niemand komt

  • Yep. En nu het direct geweten wordt aan studenten die hun verantwoordelijkheid ontlopen in plaats van slechte informatievoorziening vanuit de universiteit heb ik ook écht geen zin om mee te doen aan de brainstorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in