Nieuw in de Podcast: The Junohoos

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een Groningse band. Deze week: First Class Motherfucker van The Junohoos.

Hatsekiedee, The Junohoos! Rock & roll groep uit Groningen. Handelaren in korte hitsongs die bijna geheel bestaan uit powerakkoorden die elkaar in straf tempo opvolgen. Ergens daar tussenin, tussen die van twee kanten komende powerakkoorden dus, moedig doorstomend ritmisch spel. En dan is er ook nog ruimte voor zangmelodieën die langer blijven hangen dan het lied duurt. Ga er maar aan staan.


Podcast Powered By Podbean

 

’t Is allemaal weinig vernieuwend, die power-pop-garage-rock-met-punk-rock-achtige elementen van The Junohoos, maar dat is juist goed. Vernieuwingsdrang is nergens voor nodig. Langdradigheid trouwens ook niet, daarom produceren ze uitsluitend singles. Gewoon op vinyl.

Hun tweede debuutsingle (The Junohoos maken alleen debuutsingles, zeggen ze, want de geschiedenis heeft geleerd dat dat heel vaak de besten zijn) komt eraan. Het is natuurlijk een knaller! I’m Tough” / First Class Motherfucker heet-ie. Twee echte hits, geen ‘experimenteel’ b-kantje waar niemand wat aan heeft. Voor elk wat wils ook: een vuige rocker en een pittige popparel.

Plannen voor een wereldtour zijn er ook, maar daar zal wel weer niks van terechtkomen. Hebben The Junohoos ook helemaal geen tijd voor. Die spelen wel een halfuurtje om de hoek, gaan daarna bier drinken en vervolgens gewoon naar huis.

Zaterdag staan ze in de Vera kelderbar. Gaat dat zien!

www.facebook.com/junohoos

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen.

Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naar Merel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

15-05-2013