Studenten

Rugby'ers voor Movember

Snorren snoeien

De mannen van de Groninger Studenten Rugby Club laten deze maand hun snorren staan. Maar dan moeten ze er eerst af!
Tekst Freek Schueler / Video Robbert Andringa en Nicole Aldershof

Gedurende de hele maand november laten mannen verspreid over de wereld hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaat- en teelbalkanker.

Dat ernstig zieke mannen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken weten ook de heren van de Groninger Studenten Rugby Club (G.S.R.C). Net zoals afgelopen jaren laten zij deze november ook hun snorren staan. ‘Dat doen we om onze medemannen te steunen in zware tijden. We willen ze laten weten dat ze er niet alleen voor staan’, aldus voorzitter Richard Scholtens.

Mannelijkheid

Bij rugby draait alles om mannelijkheid. Maar tussen de brede schouders huist een klein hartje: ‘We doen misschien heel stoer en denken dat we heel wat zijn, maar uiteindelijk staan wij ook klaar voor de mannen die het moeilijk hebben’, vertelt Scholtens.

De aftrap voor de rugbyers vond op 1 november plaats in stamcafé Pacific Aussie Pub, waar de heren gratis de snorren en baarden konden laten bijwerken. De rest van de maand gaan ze gezichtshaar sparen. Benieuwd hoe ze er op 30 november uitzien? Houd onze Facebookpagina in de gaten!

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties