Knight Susan bij nacht

In de serie UKsessions iedere twee weken een filmpje, waarin een band of muzikant een nummer akoestisch op een mooie, vreemde, spannende plek ten gehore brengt.

Muziek om op te dansen

De Groningse ska-band Knight Susan (nait soez’n?) werd drie jaar geleden opgericht op een warme lenteavond op een dakterras in de Oosterpoort. Vijf onbekenden kwamen bijeen omdat ze via via hadden gehoord dat iemand een ska-band wilde oprichten. Een jaar lang waren de bandleden vervolgens bezig om hun eigen vorm te vinden. Maar sindsdien timmert de groep behoorlijk aan de weg. Ze vliegen van het ene naar het andere optreden en leven zich uit op grote en kleine podia in de Stad, zoals het Gideon Festival, Groningsch Peil, Vera, Simplon, Pakhuis en Walrus. Ook is hun eerste EP, genaamd ‘Picks you up!’ inmiddels verschenen.

 

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de UKsession. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen. Wil jij ook in onze UKsession en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naar Merel.

15-10-2014