Gratis kaartjes voor Fellini van het NNT

Bij de UK verloten we deze week vrijkaartjes voor de voorstelling Fellini van het NNT, donderdag 19 december in de Stadsschouwburg.

Circus

Fellini speelt zich af in een beeldende circussetting waarin de beroemde cineast én tekenaar aan het werk is en ons bij de hand neemt. Wij wandelen met hem mee door zijn leven, laten ons betoveren door zijn dromen, zijn obsessies, zijn verbeeldingskracht en de liefdesverhalen uit zijn leven. We ontmoeten zijn vrouw Giulietta en zien Fellini letterlijk opgroeien; van jonge fantast tot een door de wol geverfde regisseur op leeftijd. Bij deze toneelvoorstelling, die de fantasie prikkelt met circusacts en uitbundige kostuums, hoort ook live muziek. De muziek is van componist Eef van Breen en  is geïnspireerd op het werk van Fellini’s levenskameraad Nino Rota. Van Breen verzorgde ook de composities voor Misdaad en Straf, ook van het NNT.

Federico

Federico Fellini groeide op in het fascistische Italië van Mussolini, in het provinciestadje Rimini. In 1942 ontmoet hij de actrice Giulietta Masina. Tot aan zijn dood blijft zij zijn liefde, zijn muze, zijn artistieke wederhelft en actrice in meerdere van zijn films. Met I Vitelloni(1953) en La Strada (1954, een Oscar) verwierf hij internationale bekendheid. Na het succes van La Dolce Vita (1960) regisseerde Fellini zijn bekendste film Otto e Mezzo (1963), over de regisseur Guido (schitterend vertolkt door Marcello Mastroianni) die worstelt met zijn geweten en ideeën zoekt voor een nieuwe film.

 

Wil je meedoen? Ga naar het bericht op onze Facebookpagina, LIKE ons en reageer op het bericht dat op onze timeline staat. Vertel ons waarom jij vindt dat je moet winnen. Dat kan tot dinsdag 17 december 12.00 u. Je krijgt van ons een seintje via Facebook als je hebt gewonnen.

 

 

 

 

12-12-2013