Janine Jansen en Itamar Golan

De UK verloot deze week twee vrijkaartjes voor het concert van stervioliste Janine Jansen en pianist Itamar Golan op maandag 2 februari in de Oosterpoort.   

Meedoen?

* LIKE onze Facebookpagina.

* Reageer op het bericht dat op onze timeline staat.

* Vertel ons waarom jij vindt dat je moet winnen. Dat kan tot dinsdag 20 januari 12.00 uur.

* Je krijgt van ons een seintje via Facebook als je hebt gewonnen.

Stervioliste speelt Ravel en Beethoven

Violiste Janine Jansen is een van de muzikale wereldsterren van Nederlandse bodem. In februari 2013 schitterde zij in een uitverkochte grote zaal met de Academy of St. Martin in the Fields. In december van dat jaar was Jansen opnieuw te gast en keerde zij samen met broer Maarten, vader Jan en een aantal muzikale vrienden terug naar haar roots: de vioolmuziek van Bach.

In februari 2015 komt de stervioliste opnieuw naar Groningen, ditmaal in gezelschap van pianist Itamar Golan, met wie zij in 2010 de cd ‘Beau Soir’ opnam. Het album bevat Franse kamermuziek voor viool en piano van onder anderen Debussy, Fauré en Ravel en stond direct na verschijnen hoog in de Album Top 100. Ravel horen we ook terug tijdens dit concert.

Voor de ‘Sonate voor viool en piano’ liet de Fransman zich inspireren door een destijds nieuwe muziekstroming: de blues. Zijn vurige ‘Tzigane’ is geïnspireerd door de hoogstandjes van Liszt en Paganini en vereist dan ook de nodige virtuositeit. Voor de pauze klinkt Beethovens meest lieflijke én laatste vioolsonate.

Meer info: Oosterpoort

Janine Jansen 1 (Harald Hoffmann)

15-01-2015