21-diner

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Tom verwacht zijn 21-diner. Maar zijn ouders zijn een beetje... gewoontjes. Wat nu?

Beste Tim,

Mijn ouders hebben niet gestudeerd en het sjiekste wat bij hen op tafel komt is avg met als v een biefstukje. Hoe maak ik toch iets moois van mijn 21-diner?

Tom

 

Beste Tom,

Een 21-diner is doorgaans een ontzettend mooi feestje, waar en hoe het ook gehouden wordt. Nu is het vaak zo dat de toon gezet wordt in de eerste paar diners van je club/dispuut/team/vriendengroep. Als die toon niet helemaal overeen komt met hoe het er thuis bij je ouders aan toe gaat kan dat lullig zijn, maar dat heb je zelf in de hand.

Het is allereerst belangrijk dat je je afkomst niet verloochent. Als thuisthuis elke avond alles door de piepers geprakt wordt, moet je van je ouders niet ineens zes gangen fancy food met zes verschillende borden en zes verschillende besteksets verwachten. Op een 21-diner leren je vrienden namelijk je thuisthuis kennen, dus laat ze die dan ook zien. Door geforceerde duurdoenerij prikken ze toch wel heen, anders moet je intelligentere vrienden zoeken.

Natuurlijk kun je je ouders best met kookideeën en –voorbereidingen helpen, het kan immers ook geen kwaad als zij hun cuisinière horizon wat verbreden en daarvoor is dit een mooie gelegenheid. Ook als ze zelf zelden drinken en nooit uit zijn gegaan mag je ze best voorbereiden op wat er komen gaat. Je vrienden vertel je natuurlijk dat ze zich een beetje in moeten houden; braken, schreeuwen en drugs gebruiken mag in Groningen weer.

Maar maak je geen zorgen, uiteindelijk draait het toch allemaal om jou. Dit is een feestje waar je oorsprong en uitmonding samenkomen. Zelf heb je daar 21 jaar voor nodig gehad, dus verwacht niet dat iedereen meteen op één lijn zit. Dat geeft ook niets, net zo min als het diner. Alles smaakt en alles vermaakt na een wijn of vijf. Zo lang je maar zorgt dat het ontbijt goed is.

Veel plezier!

 

Heb je ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected]

13-01-2015