Belastingdienst herkent kamernummers niet, geen huurtoeslag

De eerste studenten konden begin maart hun intrek nemen in Acero. Foto Anouk Brekhof

Belastingdienst herkent kamers niet, geen huurtoeslag

Slechts enkele studenten die in Acero wonen, kunnen op dit moment huurtoeslag aanvragen. De huisnummers van het nieuwe complex worden nog niet door de Belastingdienst herkend.
10 maart om 9:02 uur.
Laatst gewijzigd op 10 maart 2021
om 9:37 uur.
maart 10 at 9:02 AM.
Last modified on maart 10, 2021
at 9:37 AM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

10 maart om 9:02 uur.
Laatst gewijzigd op 10 maart 2021
om 9:37 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

maart 10 at 9:02 AM.
Last modified on maart 10, 2021
at 9:37 AM.

De studentenflat aan de Esdoornlaan bestaat uit tien verdiepingen, die weer zijn opgedeeld in blokken die elk hun eigen nummer hebben, bijvoorbeeld 278. De kamers in zo’n blok worden van elkaar onderscheiden door de toevoeging van een nummer. Zo kan een student bijvoorbeeld in nummer 278-1 wonen. 

Maar als iemand bij de Belastingdienst zijn nummer doorgeeft, wordt het nummer van de toevoeging niet herkend. Daardoor kan op dit moment slechts één student per blok huurtoeslag aanvragen. Alle anderen krijgen te horen dat op ‘hun’ nummer al toeslag is aangevraagd.

Niet juist verwerkt

Bij wie de fout precies ligt, is onduidelijk. ‘Wij hebben voor de verhuur van Acero begon bij de Belastingdienst gecontroleerd of de huurder recht op huurtoeslag zouden houden en het antwoord was ja’, zegt een woordvoerder van verhuurder Lefier. 

De nieuwe nummers zouden volgens haar ‘ruim voor de verhuur startte’ aan de Belastingdienst zijn doorgegeven, maar die organisatie zegt de informatie niet gekregen te hebben. ‘Wij hebben de indruk dat de Belastingdienst niet alle nummers juist heeft verwerkt. We hebben inmiddels contact opgenomen om te kijken hoe we dat op kunnen lossen.’ 

Vanaf wanneer studenten wel huurtoeslag aan kunnen vragen, is vooralsnog onbekend. ‘Wij hadden gehoopt dat het al geregeld zou zijn, want ze hebben er wel gewoon recht op.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties