Eindbestemming

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Wat te doen als je bent vergeten uit te checken op je eindbestemming?

 

Beste Tim,

Groningen was inderdaad mijn eindbestemming, maar ik ben vergeten uit te checken, wat nu?

Willem

Beste Willem,

Toen ik begon met studeren hadden we nog geplastificeerde groene of rood-roze papiertjes, voor respectievelijk week of weekend, met een foto erop; dat was dan het studentenreisproduct. Toen had je nog geen in- of uitchecken, enkel ‘gewoon’ checken. Dat deed de conducteur met zijn ogen, heel eenvoudig. Dat was in de tijd vóór de smartphones, toen de lucht nog schoon en seks nog vies was zeg maar, die époque.

Maar de tijden veranderen, en zo ook het studentenreisproduct. Studenten veranderen echter niet zo graag, daarom vergen dit soort logistieke overgangen altijd net wat extra input van, in dit geval, de vervoerder. Behalve door middel van een overgangsperiode doen ze dit door OP. ELK. STATION. te herhalen dat je niet moet vergeten uit te checken. Al jaren. Maar dat moet je ook maar net weten natuurlijk.

Bovendien is het nu te laat, dus om terug te komen op je vraag: dat weet niemand precies. Sommigen zeggen dat het een x aantal keer wordt getolereerd voordat je wordt aangeslagen. Anderen spreken over de maximale ritprijs, of het tamelijk willekeurige bedrag van 20 euro. Hoe het ook zij, laat je er niet door uit het veld slaan! En laten we eerlijk zijn, voor wie is Groningen nou uiteindelijk écht de eindbestemming?

Succes!

Heb je ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected]

 

 

17-06-2015