De muzikale smaak van Linda Steg

Van wat voor muziek hou je? En wat zijn je favoriete nummers? Die vragen stelt de UK iedere week aan een willekeurige medewerker of student. Hun playlist hoor je op Spotify.

Linda Steg is als hoogleraar verbonden aan de faculteit Gedrags- & Maatschappijwetenschappen. Haar expertise ligt op het gebied van omgevingspsychologie, met name het verklaren en veranderen van milieugedrag.

Luister je op het werk ook naar muziek, via de computer of de radio, of is het altijd stil?

‘Soms, maar meestal is het stil omdat ik veel afspraken heb. Als ik thuis werk luister ik vaker naar muziek dan tijdens het werk.’

linda2

Je lijst zit vol met hele verschillende muziekstijlen. Is er een bepaald moment dat je bijvoorbeeld naar Queens of the Stone Age luistert en een specifiek moment voor muziek van bijvoorbeeld Abba?

‘Zeker. Queens of the Stone Age is een van mijn favoriete hardloopnummers (je gaat vanzelf op de beat lopen en dat is een lekkere snelheid), The Cure is ook een goed hardloopnummer. Mercedes Sosa is heerlijk op de zondagochtend (niet alleen deze mis, maar ook haar andere nummers, ze staat bekend als de ‘stem van Latijns Amerika’, een van mijn favoriete reisbestemmingen, dus ook heerlijk om naar te luisteren tijdens een lange busreis in bijvoorbeeld Argentinie). Verder is in bijna alle gevallen sprake van nummers die met overtuiging/passie worden gezongen, dat spreekt mij erg aan, krijg ik energie van. Abba is vrolijke, energieke muziek.’

Werd er thuis ook veel muziek geluisterd?

‘Ik luisterde zelf wel veel muziek thuis, op mijn kamer tijdens het studeren (middelbare school). Mijn muzieksmaak is niet veel veranderd, was altijd al breed (er waren op de middelbare school niet veel mensen die zowel Abba, Fleetwood Mac, als Crosby Still Nash & Young leuk vonden). Ik ben altijd op zoek naar nieuwe muziek, vooral naar goede hardloopliedjes (met de juiste beat en opzwepend), dus tips zijn welkom!’

Wat is je favoriete liefdesliedje?

‘Pft lastige vraag. Wellicht Christine Hersh – Your ghost of Elvis Costello – She, of Clapton –Wonderful tonight of Percy Sledge – When a man loves a women.

Laat ik maar zeggen Bette Midler – The Rose.’

 

 

 

 

 

 

09-12-2013