Campus Fryslân krijgt tweede bachelor

Campus Fryslân krijgt tweede bachelor

Campus Fryslân in Leeuwarden krijgt behalve het bestaande University College Fryslân een tweede bacheloropleiding op het gebied van ‘data science and society’.
27 februari om 10:59 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
februari 27 at 10:59 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

27 februari om 10:59 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

februari 27 at 10:59 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.

Dit maakt de Friese campus van de RUG bekend nadat ze afgelopen maandag met afgevaardigden van de provincie Friesland en de gemeente Leeuwarden om tafel zat om de toekomstplannen te bespreken.

Behalve een nieuwe bachelor zullen er ook nieuwe masterprogramma’s en korte onderwijsprogramma’s starten.

Onlangs bleek dat de instroom van studenten aan de al bestaande opleidingen van Campus Fryslân achterblijft bij de prognoses. Een tegenvaller voor de provincie die ruim 17 miljoen euro in de campus investeert.

Toekomst

Ondanks de tegenvaller, lijken alle partijen vertrouwen te hebben in de nieuwe plannen. ‘Alle partijen zien een uitstekende toekomst voor Campus Fryslân, ook als het langer mocht duren dan oorspronkelijk gedacht om de beoogde studentenaantallen te realiseren’, schrijft de universiteit.

Om die toekomst nog beter in kaart te brengen, zetten de provincie, universiteit en gemeente gezamenlijk een extern onderzoek uit naar de regionale impact van de research- en overige activiteiten van de Friese campus. Dit onderzoek moet na de zomer klaar zijn.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties