Bewoners SSH krijgen eigen huurdersvereniging

Bewoners van onder meer de Upsilonflat in Paddepoel kunnen plaatsnemen in de nieuwe huurdersvereniging van de SSH.

Bewoners SSH krijgen eigen huurdersvereniging

Internationale studenten die van de SSH huren kunnen vanaf volgend jaar bij problemen terecht bij de nieuwe huurdersvereniging International Student Housing Assistance (ISHA).
1 juli om 10:27 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
juli 1 at 10:27 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Door Koen Marée

1 juli om 10:27 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
Avatar photo

By Koen Marée

juli 1 at 10:27 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Koen Marée

Freelancejournalist Volledig bio Freelance journalist Full bio

Het is de bedoeling dat ISHA minstens een keer in de maand bijeen komt en de gang van zaken binnen de SSH bespreekt. Niet als veredelde klachtenlijn, maar écht meepraten over beleid.

‘Naar aanleiding van de debatten in de gemeenteraad hebben wij toegezegd de kosten voor de kamerhuur te gaan uitsplitsen’, vertelt Jolien Stokroos van de SSH. ‘ISHA kan ons vervolgens een spiegel voorhouden: is het eerlijk, oneerlijk, kan het beter?’

Onderwerpen

Andere onderwerpen die op de agenda zullen komen zijn het boetebeleid bij overlast, de communicatie richting de bewoners en hoe de SSH-panden gezelliger kunnen worden gemaakt. 

ISHA wordt opgezet naar initiatief van de Groninger Studentenbond en ESN. In Utrecht kent de SSH al een bewonersvertegenwoordiging en ook Groninger verhuurder Lefier heeft er een. Volgens Yael Steenman, secretaris van ESN, zal ISHA veel opleveren. ‘Studenten wonen er ook fijner als ze bijvoorbeeld weten hoe de prijs is opgebouwd.’

De GSb en ESN nemen plaats in ISHA, met daarnaast nog drie bewoners van de SSH-panden aan de Kornoeljestraat, het Winschoterdiep en de Upsilonflat in Paddepoel. Zij worden aan het begin van het studiejaar geïnformeerd over vacante posities.

Corona

Tijdens de afgelopen maanden vertrok zestig procent van de bewoners vroegtijdig uit hun SSH-flat. De onderwijsinstellingen en de SSH gaven studenten de vrijheid om terug te gaan naar hun eigen land en familie, ook al draaien de RUG en de Hanze normaal gesproken op voor leegstand. 

‘We gaan binnenkort de factuur opmaken, dat zal een flink bedrag zijn’, vertelt Stokroos. ‘Als SSH zullen we ook meedelen in de financiële gevolgen. Hoe we dat precies gaan doen kan ik nog niet zeggen, we lopen ook in andere studentensteden tegen deze kwestie aan.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties